След като стана ясно, че България е получила отказ за

...
След като стана ясно, че България е получила отказ за
Коментари Харесай

Политиците за отказа за Шенген: Това да ни е за урок, трябва да запретнем ръкави

След като стана ясно, че България е получила отвод за присъединение към Шенген, последва и отговорът на политиците.

Реакциите и мненията, които показаха депутатите бяха сходни, тъй като всички те бяха в съвещание на смесената комисия по защита и външна политика, на която обсъждаха какво можем да пратим като въоръжение на Украйна, предава БГНЕС.

Екатерина Захариева от ГЕРБ изрично съобщи, че е недопустимо България и Румъния да бъдат оставени като буфер.

Даниел Лорер от Продължаваме промяната означи : " Доколкото знам, решението във връзка с Шенген не е толкоз неприятно , по-скоро се върви към отсрочване на решението както за България, по този начин и за Румъния в първите месеци на идната година ".

Ивайло Мирчев от Демократична България пък сподели, че всички би трябвало да запретнат ръкави и в границите на 2023г. всички в Народното събрание и държавното управление да създадат по този начин, че да влезем в Шенген. " Трябва да е урок за цялата политическа класа , а не да влезем в развой на търсене на отговорния. Обратното би трябвало да запретнем ръкави и да си свършим работата, с цел да можем още 2023г. да се поздравим с България в Шенген ”, сподели той.

Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия изясни, че решението не е ненадейно на фона на това, което видяхме последните дни. " То е разочароващо, само че не би трябвало да е обезсърчаващо. Темата към момента не е затворена, би трябвало да създадем напъните. Явно ще би трябвало да се работи по-активно със страните, които показаха съмнения “, безапелационен е той.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР