След като според тях не са чути от своите, близки

...
След като според тях не са чути от своите, близки
Коментари Харесай

Съпруги на бойците от Азов заплашват жената на Арестович, молят за помощ президента на Китай

След като съгласно тях не са чути от " своите ", близки на украинските бойци, обсадени в завода „ Азовстал “ в Мариупол, насочиха през днешния ден апел за помощ към президента на Китай Си Цзинпин с молба да спомага за евакуацията им.

Роднини припомниха, че към този момент са се обърнали към водачите на всички страни, а Китай е може би единствената страна, която към момента не е обърнала внимание.

„ На света има един човек, на който Путин мъчно би отказал. Вярваме, че Китай, мощен и доблестен, може да вземе сложни решения в името на една добра идея “, съобщи на конференция в Киев Наталия Зарицка, брачна половинка на един от бойците. „ Призоваваме Негово Превъзходителство китайския президент Си Цзинпин да прояви огромната мъдрост на Изтока и да работи за избавяне на нашите бранители в Мариупол “, добави тя, представена от Франс прес.

Позовавайки се на писма от своя брачен партньор, тя съобщи, че руснаците умишлено протакат нещата, с цел да удължат „ мъченията “ на украинските бойци.

Ставр Вишняк, татко на един от бойците в „ Азовстал “, също сподели, че е останал „ единствено един човек на света, към който да се обърнем – китайският водач “. „ Призоваваме китайския президент Си Цзинпин да вземе нужните ограничения за евакуация (на бойците), да се показа като медиатор “, посочи той.

Припомняме, по-рано Алексей Арестович, консултант на ръководителите на кабинета на президента на Украйна, дефинира обстановката в Азовстал като отвън надзор. Той сподели, че от няколко дни брачната половинка му е застрашена от хора, които споделят, че са съпруги и родственици на бойците от " Азов ", които са в завода. Те заплашвали фамилията на Арестович със гибел, в това число със гибелта на децата му.

„ Те ни упрекват, че ги отписваме “, сподели той.

Арестович напомни, че в индустриалната зона на завода, където са съсредоточени главните сили на въоръжените сили на Украйна, има военни граничари, КОРД, морски пехотинци от 36-та бригада и бойци на защитата. Но единствено околните на бойците от " Азов " заплашват фамилията му.

Той също по този начин съобщи, че се отнася с схващане към нападателните обаждащи се, т.к това са хора, които са „ луди от тъга “. Но има въпроси към тези, които предизвикат хората към сходни дейности. Според Арестович е време провокаторите „ да се вразумят” и да помислят какво вършат и до какво може да докара това.



Около 600 ранени, доста от които съществено, остават в Азовстал в неприятни, антихигиенични условия, без медикаменти, вода и храна.

Говорител на полицията описа по какъв начин на 14 май ранен мъж е опериран там без анестезия – боецът просто държал колана сред зъбите си и крещял, до момента в който му „ прочистили дупка с размерите на тенис топка в крайници му “.

Той добави, че доста тежко ранени хора умират заради липса на здравна помощ.

Превод: GlasNews

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР