След като спечели втората си поредна титла във Формула 1

...
След като спечели втората си поредна титла във Формула 1
Коментари Харесай

Макс Верстапен с рекордна 14-а победа за сезона

След като завоюва втората си поредна купа във Формула 1 още в Япония на 9-и октомври, Макс Ферстапен се концентрира върху подобряването на върхове. Тази нощ той взе 14-а победа през сезона, с което слага нов връх по брой извоювани надпревари във Формула 1. До момента той делеше първата позиция в тази самобитна ранглиста дружно с Михаел Шумахер и Себастиан Фетел.

Нидерландският водач съумя да изкара цялото съревнование единствено с едно прекъсване в бокса, където смени меките гуми със приблизително твърди. Единственият, който се опитваше да отговори на темпото му беше Люис Хамилтън, само че седемкратният международен първенец само съумя да приключи 2-и на повече от 15 секунди.

" Към момента това е една невероятна година. Целият тим, аз в това число, се любуваме на успехите, на достиженията. Но сигурно желаеме да реализираме още и още ", съобщи щастливият победител.

Трети за наслада на локалните почитатели се подреди Чеко Перес, изостанал на 18.097 секунди от спечелилия. Това достижение, както и другите мощни надпревари напоследък, изстреляха мексиканеца на 2-о място в подреждането за купата.

Втората позиция в Мексико разреши на Хамилтън да се придвижи на 5-о място в генерлното класиране. Топ 6 допълниха Джордж Ръсел, който взе спомагателна точка за най-бърза обиколка, Карлос Сайнс и Шарл Льоклер.

" Бях толкоз близо в първата половина от надпреварата, само че мисля, че в действителност Ред Бул бяха доста бързи, доста готови. И може би избраха по-добра тактика с гумите, съобщи пък Люис Хамилтън.

Състезанието стартира с изненадващо ранно изпреварване в челото, като още на петия завой Ръсел беше задминат от Хамилтън и Перес. Хамилтън опита да " хвърли ръкавицата ", защото два кръга преди края на сезона още няма победа. Но в 29-ата обиколка, към този момент след влизането на Хамилтън в бокса, разликата сред него и Ферстапен стана 6.5 секунди. Реално до този миг настоящият международен първенец я поддържаше сред 1.8 и малко под 3.0, само че щеше да се усилва още. И в 41-ата тя стана 9.3 секунди - доста сложна отдалеченост за стопяване.

За английското острие на Мерцедес най-важното беше оттук насетне по какъв начин ще удържи офанзивите на Перес. Вторият болид на " Ред Бул " в един миг се приближи на 0.4 секунди разлика, тъкмо когато беше записана и най-бързата обиколка от мексиканеца.

До края имаше една кола за сигурност поради проблем с болида на Алонсо, както и Даниел Рикардо изтърпя наказване поради злополука с Юки Цунода.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР