След като спечели и двете състезания на Мизано“ през 2021

...
След като спечели и двете състезания на Мизано“ през 2021
Коментари Харесай

Фоджа отново ликува на „Мизано“, Гарсия бе дисквалифициран

След като завоюва и двете надпревари на „ Мизано “ през 2021 година Денис Фоджа продължи със мощното си показване на италианското трасе, откакто през днешния ден победи в конкуренцията за Гран При на Сан Марино в клас Moto3.

Италианецът стартира надпреварата от седмата позиция на стартовата решетка и в първите 10 обиколки съумя да си проправи път до челото. След това в оставащите 13 тура той трябваше да парира няколко офанзиви на Изан Гевара, Джауме Маси и Дениз Ончу, само че водачът на Леопард се оправи съвършено с тази си задача.

Всеки път когато бе нападна Фоджа успяваше да си върне първото място в границите на няколко завоя, след което справедливо стигна до успеха. Втори в днешното съревнование финишира Масия, който три завоя преди финала трябваше да се отбранява от Гевара

В последна сметка водачът на Аспар, който бе отпред в началните стадии на конкуренция, трябваше да се задоволи с третото място на финала. Все отново за него днешния ден е доста сполучлив в разногласието за купата с неговия съотборник Серхио Гарсия.

Гарсия се озова на асфалта още в петата обиколка, след което се върна на мотора си и след едно прекосяване през бокса се озова в групата на водачите, само че с пасив от обиколка. По-късно испанецът бе дисквалифициран поради игнорирането на сините знамени и си потегля с нула точки от старта на „ Мизано “.

По този метод той отстъпи лидерската позиция в генералното класиране на Гевара, който с актив от 204 точки води с 11 на Гарсия. Третото място в подреждането се заема от днешния победител Фоджа, който изостава на 35 пункта от водача. Вторият от през днешния ден Масия е четвърти в класиране, само че на цели 57 точки от Гевара.

Битката за купата в клас Moto3 ще пордължи след две седмици с конкуренцията за Гран При на Арагон на пистата „ Моторланд Арагон “ в Испания.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР