След като собственикът е решил, че това е отпадък, явно,

...
След като собственикът е решил, че това е отпадък, явно,
Коментари Харесай

Без документи са отпадъците, заловени на „Капитан Андреево”, собственик е турска фирма

След като притежателят е решил, че това е боклук, очевидно, че при тях нямат реализация и ги пращат тук.
 БГНЕС
" Лошото е, че е без документи, не може да се разбере защо става въпрос - за преработване на материала ли, за повторна приложимост на част от него ли, просто няма никаква информация по този въпрос ". Това съобщи Петър Стаматов, специалист в РИОСВ-Хасково във връзка със хванатите 6 ТИР-а на " Капитан Андреево " с рискови боклуци.

" Товарът е бил предопределен за българска компания в село Марково. Собственикът е турска компания, тя изпраща с една фактура, без никакви други документи товар, който би трябвало да има и анекс 7 по европейския правилник и контракт сред двете компании за оползотворяване на боклуци ", сподели Стаматов и посочи, че най-вероятно товарът би трябвало да се върне на неговия спедитор.

На въпрос - нормална процедура ли е да влизат такива боклуци в България, Стаматов отговори, че по принцип турските управляващи не пропущат боклуци през този пункт, а постоянно ги отклоняват към пункта на " Лесово ".

" Но този път по какъв начин е станало по този начин, че да минат отсам, може би тъй като нямат документи за боклуци ", добави Стаматов. " В митническата декларация написа пластик скрап, което значи раздробени пластмаси ", посочи още той.
 БГНЕС
Припомняме, че шест ТИР-а с турска регистрация , пренасящи 137 тона боклуци от пластмаса и метал, представляващи листове от пластмаса, едностранно ламинирани с алуминиево фолио и отрязъци от същия материал , са задържали митническите чиновници в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ".

При осъществената инспекция, взаимно с специалисти от Регионална инспекция за опазване на околната среда Хасково, не са били показани наложителните документи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР