След като следи от шпионски софтуер бяха открити в телефоните

...
След като следи от шпионски софтуер бяха открити в телефоните
Коментари Харесай

Ето как действа шпионският софтуер, засечен в телефоните на евродепутати

След като следи от шпионски програмен продукт бяха открити в телефоните на двама евродепутати, единият от които е Елена Йончева, каква може да е уязвената информация?

" Шпионският програмен продукт „ Пегас ” е за следене и събиране на информация от мобилни телефони ", сподели в ефира на предаването „ Твоят ден ” по NOVA NEWS специалистът по киберсигурност Любомир Тулев.

Той изясни, че заразяването става извънредно лесно – задоволително е единствено да се напише телефонният номер на жертвата в панела на софтуера.

„ Оттам нататък софтуерът изцяло автоматизирано прави инспекция на операционната система на телефона, след което изпраща пуш нотификация с линк, посредством който устройството може да се болести. С новата версия на „ Пегас ” евентуално това може да се случи, даже без да се отваря въпросният линк ”, изясни Тулев.

Веднъж достъпили телефона на жертвата, хакерите към този момент разполагат с цялата информация в него - известия, местонахождение, фотоси. Тулев посъветва, в случай че имаме подозрения за сходна офанзива, да върнем устройството на фабрични настройки.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР