След като синдикатите искат още 170 млн., да кажат откъде

...
След като синдикатите искат още 170 млн., да кажат откъде
Коментари Харесай

Георги Ганев, ПП-ДБ: Бюджетът е напрегнат в приходната част, може да не се изпълни

След като синдикатите желаят още 170 млн., да кажат от кое място да се вземат тези пари. Искат да се усилят налози или да се понижат други разноски, в случай че да, кои тъкмо? Бюджетът е под напрежение в приходната част - има сериозна възможност да не се изпълнят всички доходи. Това съобщи за " Твоят ден " на NOVA NEWS депутатът от ПП-ДБ Георги Ганев.

" Капиталовата стратегия също беше доста напрегната в проверката на служебното държавно управление, както и в плана на постоянното. Тя към този момент беше понижена с над 3 милиарда, настоящата прехрана е понижена на настоящ ремонт и поддръжка на пътищата. Ако синдикатите имат рационални и смислени оферти, които могат да се приложат, сме отворени да ги чуем. Цел на бюджета е да няма шансове за фискален апокалипсис ", разяснява той.

Според него пари против промени е добър принцип. " Министерство на вътрешните работи би трябвало да ни убеди, че ще имаме повече сигурност като жители. Полицаите би трябвало да обезпечават ред и сигурност на обществото. Ще платим, с цел да получим тъкмо това. Ще се усилят заплатите, в случай че има публично богатство за народа. Подобрена продуктивност може да е изискване за повече пари ", съобщи Ганев.

По думите му приемане на по този начин заложен въпрос на референдума за опазване на лв. може да аргументи доста проблеми и възбрана за боравене с непознати валути. " При отговор " не " Народно събрание би трябвало да пристъпи към основаване на най-малко още една валута в България. " Възраждане " могат да сезират Конституционен съд, питането ще бъде позволено, а в случай че въпросът се окаже позволен за референдум, ще стартира акция ", уточни той. И добави, че средата на идната година ще бъде съответстващ миг за масирана разяснителна акция за еврото. А би трябвало да се обяснят и рисковете при нечленство в еврозоната.
По думите на депутата всяко нещо има опасности и изгоди, в това число еврозоната и режима на валутен ръб. Когато избираме, би трябвало да избираме сред рисковете, които носят и двете.
" Опасението е, че следователно валутният ръб може да падне. Затова е значимо България да не се отхвърля от тактиката си за участие в еврозоната допустимо най-бързо ", акцентира Ганев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР