След като си осигури нов шестгодишен мандат на избори, президентът

...
След като си осигури нов шестгодишен мандат на избори, президентът
Коментари Харесай

Путин е на път да стане най-старият обитател на Кремъл: Какво е общото между него и Сталин?

След като си обезпечи нов шестгодишен мандат на избори, президентът Путин е на път да стане най-старият настоящ водач в Русия.  Ако остане на власт до октомври 2028 година, когато ще навърши 76 години, той ще изпревари някогашния руски водач Леонид Брежнев като най-възрастния жител на Кремъл. Ще изпревари и Йосиф Сталин като най-дълго управлявалия водач на Русия, в случай че си обезпечи нов мандат през 2030 година

Според измененията в съветската конституция, признати небрежно през 2020 година, Путин може да изкара още два мандата до май 2036 година Тогава той ще навърши 83 години.

Средната дълготрайност на живота на един руснак е едвам 64 години

Путин обаче се радва на медицински грижи от международна класа. Смята се и, че той почни не близва алкохол и спортува постоянно. Ала многото му врагове намерено се надяват на гибелта му.

Годишнината от неочакваната гибел на Сталин на 74-годишна възраст се отбелязва от съветската съпротива с лозунга:

„ Този умря. И този ще го направи. ”

Песен на съветската пънк група Pornofilmy прозвуча по време на митинги на опозицията пред съветското посолство в Лондон в неделя. В нея се пее:

„ Вчерашният деспот самичък в моргата, в този момент е просто мъртъв дъртак “.

В Украйна известен канал в Telegram се споделя „ Путин ли е крякал? “. Състои се от един-единствен пост, повтарящ се всеки ден, който гласи: „ За страдание през днешния ден Путин не грачи “.

Имаше и клюки, че Путин страда от съдбовно заболяване, само че нито един не беше доказан

През 2022 година Уилям Бърнс, шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ, сподели:

„ Доколкото можем да кажем, той е изцяло здрав. “

Ако Путин почине на поста си, президентството ще премине краткотрайно към министър-председателя. В момента постът се заема от Михаил Мишустин, някогашен данъчен чиновник.

Съюзниците на Путин упорстват, че неговото завещание ще продължи да живее.

„ След Путин ще има Путин. Всичко, което ще се случи след президента Путин, ще се случи по шаблоните, които той заложи “, сподели през 2020 година ръководителят на съветския парламент Вячеслав Володин.

Но както съдружниците и враговете на Путин добре знаят, гаранции за това няма

През 1956 година, три години след гибелта на Сталин, неговият правоприемник Никита Хрушчов изнесе тирада на конгрес на комунистическата партия, критикувайки култа към личността на Сталин и неговите чистки.

Речта беше последвана от стратегия за „ десталинизация “, която докара до разглобяване на монументи, преименуване на улици и изнасяне на тялото на Сталин от мавзолея на Червения площад, където беше сложено до балсамирания мъртвец на Владимир Ленин. Репутацията на Сталин се увеличи, откакто Путин пристигна на власт през 2000 година

Източник: The Times/Превод:SafeNews
Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР