След като Северин Красимиров получи 30 години затвор за убийството

...
След като Северин Красимиров получи 30 години затвор за убийството
Коментари Харесай

Близки на Виктория за присъдата на Северин: Нито един живот не струва толкова

След като Северин Красимиров получи 30 години затвор за убийството на Виктория Маринова, околните на журналистката не считат, че наказването е съответно. Съдът призна за отговорен подсъдимия по всички обвинявания – за обезчестяване, блудничество и съзнателно ликвидиране по изключително нечовечен и непосилен за жертвата метод. Делото се гледаше по съкратената процедура, а Северин призна виновността си, което автоматизирано понижава присъдата с една трета.
„ Нито един живот не коства толкоз (30 години), присъдите можеха и би трябвало да бъдат повече, само че колкото и да дадат - значимият въпрос е какво ще се промени, дали единствено годините са отмъщение, по какъв начин да се превъзпита този човек”, разяснява в ефира на bTV някогашният мъж на Виктория Свилен Максимов.
Така или другояче присъдата е най-много по закона, само че това ли е действителното наказване? Според мен би трябвало да се допише още една алинея, че упрекнатите по най-тежките санкции да не могат да се възползват от облекченията, които дава тази прословута глава 27”, разяснява той.
Според Максимов също по този начин извиненията на Северин в съда са били изрепетирана сцена, а не заслужено разкайване.
Колеги на Виктория пък считат, че посредством подписки е допустимо да се провокират промени в закона.
Става ясно, че Северин може да апелира присъдата си, а съгласно отбраната му, той ще го направи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР