След като сегментът на офис площи почти не отчете движение

...
След като сегментът на офис площи почти не отчете движение
Коментари Харесай

Ръст на наемите на офиси

След като сегментът на офис площи съвсем не регистрира придвижване във връзка с наемите равнища последните години, през първото тримесечие на настоящата година се записва гладко повишаване. Основната причина е активизиране на пазара. През предходната година междинните равнища са били 13.5 EUR/кв.м., до момента в който от началото на 2018-а те към този момент са 14 EUR/кв.м. При офисите клас „ А” според от местоположението цените се движат сред 12 и 14 EUR/кв.м, а при офиси клас „ В” тя е 9-11 EUR/кв.м.

Средните офертни равнища в сегмента към този момент са €14/кв. м при €13.5/кв. м през 2017 година Като цяло при високия клас офиси те варират сред €12/кв. м и €14/кв. м според от местоположението на постройката, като най-високи цени са постижими при плановете в централните региони и по продължение на огромните булеварди. Наемните цени за клас B се движат сред €9/кв. м и €11/кв. м.

„ Наемодателите остават в удобна позиция в следствие от към момента лимитираното предложение на първокласни офис площи и това докара до нов равномерен растеж на наемите. Очакваното довеждане докрай на над 190 000 кв. м нови офиси тази година обаче ще балансира пазара и не чакаме наемите да продължат да се повишават “, разяснява Станимира Пашова, управител „ Офис площи “ в Cushman & Wakefield Forton.

Близо 36 300 кв.м. офис площи са били отдадени през първото тримесечие на настоящата година, което е нарастване от 4% по отношение на същия интервал на 2017 година Основен мотор остават фирмите от IT и BPO бранша, които се разрастват или търсят по-добри местоположения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР