След като седмици наред се оплакваше от слабо съдийство в

...
След като седмици наред се оплакваше от слабо съдийство в
Коментари Харесай

Любослав Пенев обвини БФС в "поръчки" срещу "ЦСКА-София"

След като седмици наред се оплакваше от едва съдийство в мачовете на " ЦСКА-София ", треньорът Любослав Пенев насочи непосредствено обвиняване към БФС за " поръчки " против клуба на Гриша Ганчев. Наставникът обичайно приказва пред медиите преди днешния реванш против " Ботев " (Пд) от 1/2-финалите за Купата на България. " Червените " изостават с 2:3 след гостуването в Коматево и се нуждаят от наложителна победа на ст. " Българска войска " в София довечера от 19 ч.

" Не минава моя конференция без съдиите. Вие ме питате, аз давам отговор - съобщи Пенев през вчерашния ден. - Докато виждам нередности, няма да си мълча. Във всички професионални спортове има правила, по този начин е и във футбола. За утрешния арбитър Петър Костадинов? Те не са най-виновните. Най-виновни са поръчителите. Поръчката идва тук от едни офиси до Бояна, до Околовръстното шосе на София (б.р. - там се намира централата на БФС). Съдиите не са най-виновните. Има други, доста по-виновни и по-отговорни. "

По-малко от час след конференцията на Пенев дисциплинарната комисия към БФС разгласява решенията си след ХХХ кръг в Първа лига. От тях стана ясно, че треньорът на " ЦСКА-София " е санкциониран с нови 8000 лева за " наново уронване на престижа и основаване на негативизъм към българското съдийство в средствата за всеобща информация ". В самото начало на пролетния дял от шампионата Пенев към този момент бе глобен с 9000 лева за сходно нарушение.

По същата причина в този момент БФС постанова санкция от 3000 лева и на халфа на " алените " Кристиян Малинов. Освен това клубът би трябвало да заплати общо 3300 лева санкции след дербито с " Левски " (0:0) поради прегрешения на почитателите на Националния стадион " Васил Левски " - по 1000 лева за " обидни и нецензурни викания ", " хвърлени предмети " и " факли и димки, довели до прекъсване на играта " и 300 лева за " нерегламентирано потребление на факли и димки ".

Също по този начин, по отчет на делегата, БФС санкционира капитана на " ЦСКА-София " Николай Бодуров с отнемане от спортни права за 1 мач и санкция от 400 лева Причината е, че централният бранител наплю халфа на " Левски " Богдан Вашчук, само че това остана неусетно от реферите по време на мача. Бодуров би трябвало да изтърпи наказването си през днешния ден против " Ботев ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР