След като се видях нивото на грамотност на финансовия министър

...
След като се видях нивото на грамотност на финансовия министър
Коментари Харесай

Давид Мавродиев‎ към финансовия министър: Г-н Горанов, защо се срамува от членството си в ДПС?

След като се видях равнището на просветеност на финансовия министър от един чат, подаден като сигнал от Антикорупционен фонд до прокуратурата, взех решение да си направя труда да намеря биографията му и да схвана къде, по кое време и по какъв начин се е образовал Владислав Горанов. Сравних наличието на неговата биография, изложена в Уикипедия, с оповестената на уеб страницата на Министерски съвет.
Така стартира постът на Давид Мавродиев, оповестен във Феусбукгрупата " Аз поддържам Лаура Кьовеши ". Ето констатациите и въпросите му:

Прави усещане, че цели пасажи от първата попадат в биографията му, качена на страницата на държавното управление, което събитие удостоверява достоверността на информацията, посочена в Уикипедия. По-интересни са обстоятелствата, които не са намерили място в формалната биография на министъра, както и въпросите, които те пораждат.

В помощ на малцината останали на територията ни същински публицисти, ще си разреша да ги посоча с вярата, че все някой от тях ще прояви професионализма си да ги зададе на идващия спонтанен брифинг в някой парк, пред завод с джипка, на магистрална права или на следващата конференция по късни доби, с цел да се осветят въпросните скрити моменти от шеметната политическа кариера на Горанов, на който групата ни желае освен оставката, само че и ареста още от 11. юни 2019 година, но тогава нито една институция не реагира на отвореното ни писмо по този мотив.

.

Ето ги и въпросите:

1. От биографията му излиза наяве, че той е роден на 30 април 1977 година в Плевен, до осми клас живее и учи в Долни Дъбник, след което приключва Математическа гимназия „ Гео Милев “ в Плевен. И в двете биографии на министъра на финансите е записано, че „ През 1999 година приключва Стопанската академия „ Димитър Ценов”- Свищов, компетентност „ Икономика “, магистър по счетоводство и надзор “. Следва продължението „ От 1998 до 2001 година е експерт по извънбюджетни сметки и фондове, специалист и шеф на дирекция „ Финансова политика” към Министерство на земеделието, горите и аграрната промяна “.

Как 21-годишен юноша от Плевен, още незавършил висшето си обучение в Свищов, се оказва „ експерт по извънбюджетни сметки и фондове, специалист и шеф “?

Толкова скъп и незаместим специалист, със солидно обучение от доста влиятелна академия, че даже и без трудов стаж по специалността го сграбчват от студентската пейка в Свищов и напряко го водят в София да работи за богатството на родината?

Или за правата и свободите на съответна политическа партия, за която добре знаем, от множеството следствия на Биволъ, по какъв начин ръководи „ Министерство на земеделието, горите и аграрната промяна “?

Но в случай че фактически е с невиждано хубав разум и има рядко срещан гений, издирван от дирекция „ Финансова политика “, по какъв начин следователно да си разбираем идващото изречение от биографията му в Уикипедиа- „ Обучавал се е в докторска стратегия в УНСС, само че не съумява да отбрани докторат “?!

.

Имайки поради демонстрирания правопис в чат-кореспонденцията му от скрийншота на Васил Божков, този въпрос става риторичен, само че повдига основателното запитване, по какъв начин въобще е приключил междинното си обучение министърът, откакто никой с сходни обикновени правописни неточности няма късмет да мине ДЗИ? Или може би тогава е нямало матури, което би обяснило сполучливото му довеждане докрай на учебно заведение, само че пък не изяснява по какъв начин на 22 години става магистър с равнище на просветеност от 4. клас?

2. В качената на уеб страницата на държавното управление биография липсва изречението „ Започва политическата си кариера от плевенската организация на Движение за права и свободи “, което е налично единствено в биографията от Уикипедия.

Защо? Г-н Горанов се срами от участието си в Движение за права и свободи?

Удобно е икономисал този факт, с цел да не би някой погрешно да си намерения #КОЙ го е изстрелял в политиката, макар равнището му на просветеност?

Или без да желае го е пропуснал, с цел да не би електоратът да заподозре ГЕРБ в зависимости, в секрети сделки с Движение за права и свободи за доставка на млади фрагменти и недай си Боже да одобри, че първата партия е просто план на втората?

Още повече когато биографията му, след горепредставеното изречение, продължава с по-ефектното „ После се ориентира към участие в Политическа партия ГЕРБ “, само че неизвестно за какво това изречение от Уикипедия липсва в биографията му от уеб страницата на Министерски съвет. Последно, в Движение за права и свободи ли се е образовал политически финансовият министър, или школата е била „ след това “ в ГЕРБ?

3. И в двете биографии съществува изречението „ Народен представител в 42-то Народно заседание, което напуща по лично предпочитание през месец февруари 2014 година “. Това е първото изречение, обвързвано с Народно събрание и човек би си помислил, че съществува, тъй като тогава В. Горанов за първи път е определен за народен представител. За разлика от Б. Борисов, който му има доверие, аз взех решение да ревизира въпреки всичко изнесената информация. За задачата я потърсих в парламентарния уебсайт и за огромна моя изненада открих, че министърът е бил депутат още в 41-то Народно заседание.

.

Интересно, за какво би скрил от биографията си визирания факт, при изискване, че всеки различен на негово място би изтъкнал първия си сполучлив избор за депутатско място в Народното събрание? Ако е неволна неточност в биографията от Уикипедия или пък неволен пропуск в биографията от Министерски съвет, които няма по какъв начин той да поправя, заради липса на достъп до уеб страниците, то няма пояснение за какво смяната не е направена най-малко в биографията, качена на уеб страницата на министерството, което той ръководи - Министерство на финансите.

.

Каква е повода първото стъпване в Народно събрание на Горанов, в качеството му на народен представител, да не попада в нито една от неговите три обществени биографии?

Дали повода има нещо общо с обстоятелството, че в 41. Народно събрание той е депутат единствено месец (от 14 юли до 20 август 2009 г.)? След което, както написа в биографиите му, " от месец август 2009 година до месец април 2013 година заема поста на заместник-министър на финансите ", въпреки 2009 година да е към този момент на 32 година, само че без да е работил във финансовия бранш на действителната стопанска система, а единствено е заемал постове в държавната администрация, съдейки по информацията и от трите публични биографии на министъра - " През 2001 година заема длъжността основен специалист в дирекция „ Финансиране на държавни органи, стратегии и осигурителни фондове” към Министерството на финансите. От 2001 до 2009 година е шеф на отдел „ Социални разходи” към Министерството на финансите, Управление на обществените финанси ".

Най-същественият въпрос продължава да чака своя отговор... #КОЙлиГоНазначи?

Давид Мавродиев‎, Facebook
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР