След като се въздържа при приемането на европейската регулация, която

...
След като се въздържа при приемането на европейската регулация, която
Коментари Харесай

България е против още един зелен стандарт за автомобилите - Евро 7

След като се въздържа при приемането на европейската регулация, която трябваше да забрани продажбата на коли с мотори с вътрешно горене след 2035 година, в този момент българското държавно управление наподобява се опълчва и на въвеждането на по-високи екологични стандарти за излъчванията от моторите на моторните транспортни средства в Европейски Съюз, известни като " Евро 7 ".
Това оказва се от изказване на италианския министър на превоза Матео Салвини във вторник, което е представено от Ройтерс.
Според Салвини Рим, който също се опълчва на " Евро 7 ", е съумял да събере блокиращо малцинство, което да спре окончателното приемане на законодателството, препоръчано през ноември 2022 година, като част от ограниченията за възстановяване на качеството на въздуха.
Салвини съобщи, че Италия и нейните съдружници в Европейски Съюз към този момент са в положение да блокират регламента Евро 7, който стяга рестриктивните мерки за излъчванията на транспортни средства за замърсители, в това число азотни оксиди и въглероден оксид.
ЕС би трябвало тази година да договаряния препоръчаното законодателство, предопределено да се ползва за коли и микробуси от юли 2025 година и за рейсове и камиони две години по-късно.
" Предложеният правилник Евро 7 е " очевидно неправилен " и даже не е потребен от екологична позиция ", сподели Салвини, водач на съдружната партия " Лига " в дясното държавно управление на Италия.
" Италия, дружно с Франция, Чешката република, Румъния, Португалия, Словакия, България, Полша и Унгария, разполага с задоволително количество, с цел да блокира този скок в неизвестността ", сподели Салвини по време на конференция на автомобилните дилъри във Верона.
Европейските производители на коли се опълчват на препоръчаните регулации за излъчванията, които те настояват, че са прекомерно скъпи, прибързани и ненужни. Европейската комисия счита, че въвеждането им е належащо за понижаване на нездравословните излъчвания и попречване на повторението на абсурда " Дизелгейт ".
" Евро 7 " е първият стандарт в международен мащаб, който контролира освен излъчванията от изпускателната тръба, само че и дефинира спомагателни ограничавания за излъчванията на прахови частици от спирачките и правила за излъчванията на пластмасови микрочастици от гумите.
Стандартът планува пределните стойности на излъчванията от леки коли, лекотоварни коли, рейсове и камиони, да бъдат въведени в единна система, като се слагат едни и същи ограничавания, без значение от това дали транспортното средство употребява бензин, дизелово гориво, електрическо задвижване или различни горива.
Разширява се обсегът на изпитванията в пътни условия на нови коли, в това число температури до 45 °C или къси направления, типични за ежедневните пътувания. Съответствието на леките и лекотоварните коли ще бъде проверявано, до момента в който тези транспортни средства изминат 200 хиляди километра и доближат 10 години. По този метод се удвояват условията за продължителност, съществуващи според разпоредбите на Евро 6/VI (100 хиляди километра и 5 години). Подобни нараствания ще се вкарат и за рейсовете и камионите.
Новите правила също по този начин дефинират пределни стойности на излъчванията за нерегулирани до момента замърсители, като да вземем за пример за излъчванията на диазотен оксид от тежкотоварни транспортни средства.
Еврокомисията пресмята, че в случай че бъде въведен " Евро 7 " до 2035 година той ще докара до понижаване на общите излъчвания на въглероден оксид от леките и лекотоварните коли с 35% спрямо " Евро 6 " и с 56% спрямо Евро VI от рейсовете и камионите.Автомобилният превоз е най-големият източник на замърсяване на въздуха. През 2018 година над 39% от излъчванията на азотед оксид и 10% от първичните излъчвания на прахови частици ПЧ2.5 и ПЧ10 в Европейски Съюз идват от автомобилния превоз.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР