След като се скара с ИТН и ПП-ДБ, Радостин Василев

...
След като се скара с ИТН и ПП-ДБ, Радостин Василев
Коментари Харесай

Съдът регистрира първата нова партия за 2024 г. - инициалите на лидера са в емблемата й

След като се скара с Има Такъв Народ и ПП-ДБ, Радостин Василев съумя да учреди групировката МЕЧ

Софийският градски съд (СГС) е записал първата нова партия за 2024 година Справка в регистъра на политическите партии демонстрира, че нейното име е „ Морал Единство Чест “, в резюме – МЕЧ.

Неин ръководител е Радостин Василев, някогашен министър на спорта и ексдепутат от „ ИТН “. В сегашния парламент той стартира като депутат от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ). След като пусна запис от онлайн съвещание на Националния съвет на партия „ Продължаваме промяната “ обаче той напусна групировката и в този момент е със статут на народен представител – нечленуващ в парламентарна група.

След това Радостин Василев разгласи, че ще прави своя партия с абревиатура МЕЧ. Учредителното й заседание бе през октомври 2023 година Софийски градски съд е одобрил документите и партията е записана на 9 февруари т.г. , сочи информация на „ Флагман “.

Любопитно е, че в емблемата на партията са инкрустирани буквите на нейния водач – буквите „ Р “ и „ В “.

Първият избирателен тест за Радостин Василев като независим състезател бе на локалния избор през октомври 2023 г . Тогава той се кандидатира за кмет на София, като се саморекламира като опция на ГЕРБ и ПП-ДБ. Василев обаче получи единствено 2.52% от вота на столичани - 9450 гласа, и се класира на осма позиция (включително след опцията „ Не поддържам никого “).

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР