След като се събраха на коалиционен съвет и си поговориха

...
След като се събраха на коалиционен съвет и си поговориха
Коментари Харесай

Отношения между ГЕРБ и Патриотите са отлични! Поне така твърди Борисов

След като се събраха на съдружен съвет и си поговориха другарски, сътрудниците в ръководството ГЕРБ и Обединени патриоти, стигнаха до извода, че имат " отлични съдружни връзки ". Поне това съобщи пред публицисти след заседаниетопремиерът и водач на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка индикациите в последно време от страна на вицепремиера и съпредседател на патриотите Валери Симеонов, че връзките в обединението са нарушени.

Относно връзките в ръководещата коалиция министър председателят разгласи, че " няма никакви разногласия и търкания с " Обединени патриоти " и ръководството е устойчиво ".

От думите на премиера стана ясно още, че за отстраняването на Милка Гечева като ръководител на ДНСК е било обявено на Валери Симеонов от министъра на районното развиване Николай Нанков по време на съвещание на Министерски съвет, само че след това Нанков не го е обявил обществено.

Припомняме, че преди седмица вицепремиерът Симеонов бе подложен от съдружните си сътрудници в конфузна обстановка, откакто разгласи самичък във Facebook, че е уволнил персонално шефката на ДНСК поради корупция. малко по-късно обаче известието му бе изтрито от мрежата, а от администрациите на отрасловият министър на районното развиване Нанков и на премиера Борисов, отхвърлиха да е в съгласие с тях отстраняването на Гечева.

Борисов не пропусна мотива за следващ път да се похвали с понижаване на контрабандата - по думите му от 34% на 7% за второто тримесечие на 2017 година. Той бе безапелационен, че наклонността за спад на контрабандата ще продължи.

" Винаги се борим да сме в челната тройка по резултати. Румъния са с два пъти повече контрабанда от нас ", посочи Борисов. И регистрира, че България е на първите места в Европа по битка с контрабандата.

Това пък стана ясно от думите на министър-председателя по време на срещата на правоприлагащите органи с петте тютюневи компании от Инициативата против противозаконната търговия с цигари.

Той разяснява и настояването на служителите на реда за увеличение на заплатите. " В момента, в който сложим чертата и забележим приходите, ще помислим и за тях. Обещал съм им, знаят. На нас не ни отива да приказваме празни приказки. Нито ни отива да създадем същото, което направиха 2014 година държавното управление на Орешарски, когато, тръгвайки си, подвигнаха с 250 млн. заплатите в Министерство на вътрешните работи и ние от първия ден започнахме да ги изплащаме. Така не се прави, по тази причина всяко нещо би трябвало да бъде финансово обезпечено. "

По време на срещата вътрешният министър Валентин Радев съобщи, че Министерство на вътрешните работи е предотвратило контрабанда на цигари за 3 млн. лева

На срещата участваха финансовият министър Владимир Горанов, шефът на организация Митници " Георги Костов, заместител основния прокурор Борислав Сарафов, народни представители, както и представители на петте тютюневи компании от Инициативата против противозаконната търговия с цигари - " Бритиш Американ Табако Трейдинг " ЕООД, " Булгартабак холдинг " АД, " Джапан Табако Интернешънъл България " ЕООД, " Импириъл Табако България " ЕООД и " Филип Морис България " ЕООД.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР