След като се разбра с китайския си колега Си Цзинпин

...
След като се разбра с китайския си колега Си Цзинпин
Коментари Харесай

Путин ще подкрепи в Североизточен Китай засилването на търговията между Москва и Пекин

След като се разбра с китайския си сътрудник Си Цзинпин за " новата епоха “ на стратегическото партньорство, съветският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През 1975 през днешния ден ще  подчертае засилващото се значение на търговията по време на ревю в Североизточен Китай, заяви Ройтерс.

Путин завършва двудневното си посещаване в Китай в Харбин, провинция  Хейлунцзян, която има отдавнашни търговски и културни връзки с Русия, посещавайки Руско-китайското ревю и конгрес за междурегионално съдействие. 
Сблъскал се с политическа изолираност и западни наказания поради нашествието в Украйна, Путин от ден на ден се обръща към Китай за поддръжка на военната стопанска система.

Путин и Си подписаха през вчерашния ден общо изказване, което приветства " новата епоха “ в връзките сред двете страни, изправяйки се против Съединени американски щати по редица въпроси, свързани със сигурността и стопанската система.

" Китайско-руските връзки през днешния ден са заслужени с труд и двете страни би трябвало да ги ценят и подхранват “, съобщи Си на Путин. " Китай има волята дружно да реализираме развиването и обновяването на нашите страни и да работим дружно за поддържането на справедливостта по света “, добави той.

Общото изказване разкрива " безграничното партньорство “, което двамата оповестиха през февруари 2022 година, дни преди Путин да изпрати десетки хиляди бойци в прилежаща Украйна.

Пекин оказва помощ на Москва, предоставяйки технологии, свързани с ракетите и дроновете, сателитни изображения и машинни елементи, оповестиха предишния месец американски публични лица, въпреки Китай да споделя, че не изпраща въоръжение на която и да е от страните, добавя Ройтерс.

Агенцията оповестява, че изолацията на Русия от другите страни ускорява търговията ѝ с Китай, която скочи с 26,3% предходната година и доближи до рекордните 240,1 милиарда $ съгласно данните на китайските митници. Русия задмина Саудитска Арабия като главен източник на недопечен нефт за Китай.

Днес китайският вестник " Глобал Таймс “ уточни смисъла на засилващите се търговски връзки за по-широкото партньорство, заявявайки, че за последните 13 години Китай е най-големият търговски сътрудник за Русия.

По време на пътуването си Путин е съпроводен от забележителна делегация, включваща финансовия министър Антони Силуанов, шефът на Централната банка Елвира Набиулина, ръководителите на огромните съветски банки, на енергийните колоси " Новатек “ и " Роснефт “, написа Българска телеграфна агенция.

В навечерието на визитата на Путин в Пекин Московският държавен университет " Ломоносов " и Пекинският университет сътвориха Руско-китайския институт за фундаментални проучвания, като подписаха съответния меморандум, съобщи ТАСС, като се базира на пресслужбата на съветския университет. Инициативата " ще сплоти водещите научни сили на двете страни посредством тясно съдействие и продан ", се споделя в изказването на университета.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР