След като се подложи на лечение за рак на маточната

...
След като се подложи на лечение за рак на маточната
Коментари Харесай

След като майка, на 29 години, се разболя от рак на шийката на матката, тя поиска матката й да бъде премахната. Нейният лекар каза не

След като се подложи на лекуване за рак на маточната шийка преди седем години, Джена Боси изпита болежка, мощно кървене, три спонтанни аборта и няколко необикновени цитонамазки. Тя изиска хистеректомия или премахване на матката, надявайки се да облекчи малко болката и да понижи възможностите си за връщане на рака. Но експертът, който посети, отхвърли безпокойството й.

„ В момента, в който влязох, беше като „ Е, в действителност не желая да ви върша хистеректомия. Бих желал да те видя да имаш повече деца и мисля, че мога да направя това, това и това. Просто си прекомерно млад и ще съжаляваш “, споделя Боси, 29-годишен от Питсбърг, пред TODAY.com. " Бях шокиран. Излязох от този кабинет в сълзи. “

Рак на маточната шийка, ендометриоза и аденомиоза

През целия си живот Боси е изпитвала опустошителни менструални болки, щедро менструално кървене и други признаци на ендометриоза, положение, при което тъкан, сходна на лигавицата на матката, пораства отвън матката. След това през 2016 година годишно цитонамазка откри анормални кафези, тъй че нейният акушер-гинеколог й направи биопсия на шийката на матката. Тогава тя научи, че има етап 0, in situ, рак на шийката на матката, което значи, че има някои анормални кафези, само че те към момента не са се популяризирали в близката тъкан.

Тя се подложи на това, което е известно като LEEP процедура, при която нагрята телена примка се употребява за премахване на кафези или тъкани от гениталиите на жена. След това Боси трябваше да се подлага на по-чести цитонамазки, с цел да се увери, че няма повече анормални кафези или рак. В същото време тя стартира да изпитва по-болезнени конвулсии и мощно кървене заради ендометриозата си.

„ Вероятно шест месеца откакто получих първия си цикъл, когато бях на 12, започнах да имам признаци на ендометриоза. Винаги е било борба “, споделя тя. През част от живота си тя щеше да се подлага на интервенция за лекуване на ендометриозната тъкан на всеки 18 месеца.

Може да отнеме от седем до 10 години, с цел да получи диагноза ендометриоза, а като младеж Боси имаше лекари която приписваше болката си на меланхолия или смяташе, че търси опиати. Веднъж тя кърви толкоз доста, че се нуждаеше от кръвопреливане.

„ Имах интервал, който се появяваше и спираше, тежък, в продължение на шест месеца “, споделя Боси. „ Заради това се озовах в болничното заведение. “

След като се разболя от рак на шийката на матката, когато почувства кървене и болежка, стана мъчно да се разбере дали ракът се е върнал или се дължи на ендометриоза. Болки в корема и таза изтезаваха Боси и тя постоянно се нуждаеше от ултразвук, с цел да се увери, че на шийката на матката й не се е развил раков израстък. Но лекарите по този начин и не откриха такова, вместо това приписаха признаците й на ендометриоза.

Тя опита голям брой лекувания и даже диети, с цел да се оправи с ендометриозата си, само че нищо не оказа помощ. Често тя не знаеше накъде да се обърне.

„ Това, че лекарите не ми имаха вяра (преди да бъда диагностицирана с ендометриоза), това се отрази доста тежко на психологичното ми здраве и бях ужасена да отида да видя доктор “, споделя тя. „ Нямах визия какво ще ми кажат, по какъв начин ще ме възприемат. “

След като беше лекувана от рак на шийката на матката, тя също претърпя три спонтанни аборта. Да бъдеш в непрекъсната физическа болежка и да се сблъскаш с душевното страдалчество от спонтанния аборт се усещаше непостижимо на моменти. Нейният доктор я поддържаше, само че той постоянно я насочваше към други експерти заради комплицираното й здраве.

„ Имах шанс, че главният ми гинеколог е прелестен и постоянно съм се чувствала супер чута “, споделя Боси. „ Всеки път, когато ме насочваше към други лекари, не постоянно се усещах чута. “

С течение на времето Боси се тревожеше, че ракът на маточната шийка ще се повтори. Този боязън, комбиниран с влошаващо се кървене и болежка, я накара да изиска хистеректомия. Нейният главен гинеколог й предложи да посети доктор, експерт по минимално инвазивна хирургия, с цел да обсъдят хистеректомията, защото счита, че нейният случай се нуждае от профилирано внимание. Боси смяташе, че срещата ще бъде рутинна и лекарят ще се съгласи на процедурата.

„ Имаше доста хронична болежка. Освен това имах три спонтанни аборта и това беше травматично “, споделя тя. „ Редовните цитонамазки причиняваха доста болежка. … Бях стигнал до точката, в която не желаех да пребивавам с безпокойството и страха от самото начало. “

Тя се почувства зашеметена, когато лекарят не се съгласи.

„ Чувствах се като неприятен човек, тъй като желаех хистеректомия “, спомня си Боси. „ Имах толкоз доста болежка и кървене (и) нередовни цитонамазки.... Толкова е неуместно. "

По рекомендация на този доктор Боси претърпя още една интервенция за лекуване на ендометриозната тъкан, само че това утежни признаците й и тя имаше затруднения. След като се възвърне, нейният гинеколог й оказа помощ намерете различен специалист, който извърши хистеректомия и в профил фалопиевите тръби и левия яйчник.По-късно тестванията разкриха, че Bosi също има аденомиоза, положение, при което тъканта, покриваща матката, пораства в мускулната стена на матката, причинявайки болежка и тежко кървене.Хистеректомия е общоприетоо лекуване.

„ Чувствам се доста по-добре ", споделя тя. „ Честно казано не съм се чувствала толкоз добре от евентуално 15 години. "

Рак на маточната шийка

Годишно 11 500 души се диагностицират с рак на маточната шийка и към 4 000 души умират от този рак в народен мащаб съгласно Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати. Подобно на Боси, доста от тях не изпитват признаци и когато се появят, те са неразбираеми. Според минали отчети на TODAY.com, признаците могат да включват:

Кървене сред менструациите

Кървене след секс

Необичайно течение

Те признаците са свързани и с други положения, като да вземем за пример ендометриоза и аденомиоза. Това може да докара до забавена диагноза в някои случаи, защото някои не осъзнават, че тези признаци са необикновени или се усещат неловко да ги разискват.

„ Има позор и стеснение да се приказва за женските тела “, доктор Миера Равиндранатан, медицински шеф на OncoHealth, група, подкрепяща хора с рак, сподели преди този момент за TODAY.com. „ Много е значимо дамите да имат връзка с лекарите си, където да се усещат удобно и да имат увереността да приказват за телата си, изключително по-младите дами. “

Споделя нейната история

По време на нея хистеректомия, нейният доктор откри ендометриоза и белези „ на всички места “, спомня си Боси, и тя се нуждаеше от стент за пикочния си мехур, също развален от ендометриоза. Шийката й имаше неправилни кафези и имаше аденомиоза в матката. Чрез този развой тя откри доста за себе си.

„ Позволих на доста лекари да ми кажат, че съм луда и през известно време в действителност си мислех, че съм “, споделя тя. „ Наистина се научих да имам вяра на себе си, тъй като в никакъв случай не съм сбъркала. “

Боси претърпя хистеректомия преди към месец и с неспокойствие чака да приключи своята докторска степен. и прекарва време със сина си.

„ Наистина се усещах като че ли би трябвало да бъда родител на ненапълно работно време “, споделя тя. „ Много съм разчувствана, че мога да се кача на пода и да играя с него, да го държа и просто да върша всички неща, които прави едно бясно 4-годишно дете. “

Боси показа историята си, тъй като тя се надява повече дами да потърсят помощ, в случай че имат някакви здравословни проблеми.

„ Когато приказваме за тези неща и създадем безвредно място за диалози за тях, срамът умира “, споделя тя.

Тази публикация е оповестена в началото на TODAY.com

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР