След като се договори за придобиването на Нова телевизия с

...
След като се договори за придобиването на Нова телевизия с
Коментари Харесай

След Нова тв собственикът на Виваком купува и вестниците на Пеевски

След като се контракти за придобиването на Нова телевизия с братята Кирил и Георги Домусчиеви, за които се смяташе, че са заслон за собствеността на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, компанията " Юнайтед Медия ", притежаваща " Виваком " – " Юнайтед Груп ", ще купи и вестниците " Монитор ", " Телеграф ", " Политика ", " Меридиан Мач " и шуменския " Борба ".

Съобщението за идната централизация сред " Юнайтед Медия " С.а.р.л. (United Media S.a.r.l.) и сдружението, което пое всички издания на Пеевски - " Вестник Телеграф " ЕООД бе оповестено от Комисията за защита на конкуренцията в петък.

Според импортираното заявление " Юнайтед медия " желае да купи сдруженията " Вестник Телеграф " и " Издателска къща Борба " АД, което сега се управлява от " Вестник Телеграф " и физическо лице.

" Вестник Телеграф " ЕООД е записано на 20 октомври 2020 година от Александър Георгиев като представител на " Интръст " ЕАД, което е на Пеевски. Неговият капитал е 3.8 млн. лева и в него влязоха и марките на вестниците, издавани до тогава от " Телеграф медиа ", против което има редица правосъдни каузи и е оповестено в разпродажба.

В края на ноември редакциите на " Телеграф ", " Монитор ", " Политика " и " Меридиан мач " се трансферираха в постройката, с която се обитава и централата на " Виваком ". Много анализатори допуснаха, че е допустимо " Юнайтед груп " да вземе и вестниците на Пеевски. Тогава към момента единствено се говореше, че тази компания желае да купи Нова телевизия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР