След като се даряват негодни ракети, не чух да има

...
След като се даряват негодни ракети, не чух да има
Коментари Харесай

Стефан Янев за ракетите С-300: Ако се използват в градска среда, стават оръжие за терор

" След като се подаряват негодни ракети, не чух да има изискване към украинската страна защо да ги употребява. Защото те могат да се модифицират и да се употребяват за други цели - наземни. Този вид ракета може да бъде негодна за ръководене в последния етап на полета си, да стане неточна. Ако се употребява в градска среда, става оръжие за гнет. България може да бъде съдена за несъблюдение на интернационален контракт. "

 

Това сподели за " Денят онлайн " по Нова нюз водачът на " Български напредък " Стефан Янев, някогашен министър на защитата и длъжностен министър председател, в коментар на решението на Народното събрание да предадем на Украйна дефектирали ракети за ЗРК С-300.


По думите му в дебата за изпращането на военна помощ за Украйна е употребена доста неверна терминология.

" Терминът недостатък значи едно, невалидност - друго, а опцията за тяхното потребление по предопределение е вследствие на редица инспекции на военнослужещите. Негодни за потребление значи, че при инспекцията преди бойно потребление, са употребявали отклонения от стандартите. Важен е моралният имидж на България - да не се окаже, че от нашите ракети ще пострадат почтени жители ", разяснява той.

Според него плановете на МО за рационализация на армията са закъснели с години. " Темата беше неглижирана, решенията са ненавременни ", счита Янев.

" Български напредък " е издигнала чисто партийни кандидатури в коалиция и посредством поддръжка за самостоятелни претенденти за локалния избор, разясни той.

" Достатъчно необятно сме показани в цялата страна. Архитект Виолета Комитова е нашият претендент за кмет на София, тя е потвърден експерт, който работи освен в градоустройството, само че и в образованието ", съобщи той.

Целия диалог гледайте във видеото.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР