След като счупи всички постигнати рекорди до момента и за

...
След като счупи всички постигнати рекорди до момента и за
Коментари Харесай

Таекуондото ни обра медалите в Турция

След като счупи всички реализирани върхове досега и за по-малко от месец донесе повече медали за страната, в сравнение с през цялата минала 2017г., през днешния ден българското таекуондо прибави още един орден в третия ден от Европейското. Това осведомят от пресслужбата на федерацията.

Така броят на оценките единствено от този шампионат към този момент е 13, а следва присъединяване на още двама българи на следващия ден. С медалите от шампионата в Германия, на което България завоюва 6 оценки, 4 от които златни, обстановката придобива още по-впечатляващи размери.

 Българските таекуондисти чупят върхове на европейското в Турция
Българските таекуондисти чупят върхове на европейското в Турция

Само за първите два дни националите ни завоюваха 12 медала

Днес в категория до 55кг при девойките Луиза Захариева отстрани съперничката си от Казахстан, след което победи представителката на Украйна и си подсигури най-малко бронзов орден. В срещата за край Луиза се пребори, след оспорвана борба и на " златна точка " победи представителката на домакините от Турция. На финала нашето момиче още веднъж срещна туркиня, която за жалост надви над нея.

 Българското таекуондо започва годината с четири златни медала
Българското таекуондо започва годината с четири златни медала

Шади Абуд стана първият eвропейски първенец за деца за България

Невероятна игра демонстрираха и Митко Джорджев кат. до 68кг. и Калоян Бинев - до 63кг.

След като мина през представителя на Норвегия, съвършената игра на Митко го изпрати при многократния международен медалист и първенец на Гран При - Нурсултан Мамаев, който Джорджев в профил с 8:7 в блестяща борба. За страдание нашето момче срещна опозиция при багра за орден против представителя на Турция, който сподели предимство.

Калоян Бинев мина през 4 сполучливи борби и сподели в действителност отлична игра против едни от най-хубавите на международната таекуондо сцена. След като в профил представителя на Украйна, Кало се изправи срещна домакина - Мучат Алтун и виртуозната му игра го изпрати против украинец, който Калоян разгроми с 24:16. Груба съдийска интервенция в четвърта среща отреди успеха в интерес на един от най-хубавите национали на Италия, който е бронзов медалист от международното състезание и лиши Калоян от орден.

 Снимка 237895
Източник:

Добро показване през днешния ден демонстрираха и другите ни участници - при девойките - Мари Илиева, Илиана Иванова, Емилия Тасева и Калина Петрова

При мъжете Димитър Кобаков се би на равнище, само че загуби от " златна точка " в първа борба. В последния ден на шампионата на доджанга излизат Никол Чорбанова и Йордан Колев.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР