След като само преди три месеца повечето големи банки увеличиха

...
След като само преди три месеца повечето големи банки увеличиха
Коментари Харесай

Банките отново вдигат таксите! Банкирането на гише на някои места 10 пъти по-скъпо от онлайн

След като единствено преди три месеца множеството огромни банки усилиха цените за таксите си, в този момент клиентите получават уведомления, че от април следва ново повдигане на цените на услугите. Някои по-малки банки са вдигнали цените още в последните дни на март.

Проверка откри, че онлайн банкирането към този момент излиза 10 пъти по-евтино от това на гише. Отделни банки желаят 10 лева, с цел да наредят заплащане или зареждане на сметка, до момента в който цената на същата услуга, само че употребена онлайн, се резервира в интервала 0,78 - 1,20 лева

От Банка ДСК оповестиха на клиентите си, че от 28 март междубанковият превод към този момент ще коства 6 лв., а вътрешнобанковите - 4,50 лева

УниКредит Булбанк също е вдигнала таксата за междубанков превод на 6 лева Същата е цената и на вътрешнобанков превод. А през приложението за онлайн банкиране цената е 1,20 лв..

В ПИБ преводът сред банки за физически лица коства 5,90 лева, а през електронната услуга MyFibank - 1 лев. С един лев по-евтино желае Пощенска банка - 5 лв..

От 18 март Централна кооперативна банка към този момент прави преводите на каса с складиране на пари в наличност против 0,8% от сумата, само че не по-малко от 8 лв., безналичните преводи са 4,50, до момента в който същите интервенции онлайн са запазили цената си, която е 1 лев.

На уеб страницата си ОББ оповестява, че от 4 април междубанковият превод с вноска на каса ще нарастне до 1% от сумата, само че най-малко 10 лева

Цената през онлайн и мобилно банкиране остава 0,90 лева Срещу 4,50 лева може да се вършат заплащания към бюджета през гишета на ОББ.

По-малките банки, някои от които при започване на годината се въздържаха да усилват таксите, в този момент вършат догонващи покачвания.

Някои от тях желаят за същата услуга 20 лева, а посредством електронно банкиране - 12 лв.. Промените в техните цени влизат в действие от 18 или 20 март.

Заедно с повдигането на банковите такси се задава и нарастване на лихвите по заеми.

Според финансиста Красимир Катев всички европейски централни банки към този момент са подготвени на тази стъпка в скоро време, предава 24 часа.

Анализатори дават образец, че повдигането на лихвите може да оскъпи годишните разноски за обслужване на заем приблизително с 400-750 лева Разделено на 12, това прави сред 33 и 62 лева месечно.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР