След като сами не можем да спазваме трите Д –

...
След като сами не можем да спазваме трите Д –
Коментари Харесай

Д-р Иван Маджаров: Има тревожен ръст на носителите на COVID-19

„ След като сами не можем да съблюдаваме трите „ Д ” – стерилизация, дисциплинираност и отдалеченост, ще ни наложат надзор ”. Това съобщи в предаването „ Плюс-минус ” по Нова телевизия ръководителят на БЛС доктор Иван Маджаров.
Той разяснява връщането на част от ограниченията против разпространяването на ковид. По думите му към този момент не е нужна строга карантина и актуалните ограничения са задоволителни. Болниците от своя страна били по-подготвени за работата с такива пациенти.
„ Има обезпокоителен растеж на носителите на COVID-19, само че към този момент няма вълна от инфектирани, които биха потърсили болнична помощ ”, безапелационен бе доктор Маджаров.  Той обърна внимание и на финансовото положение на лечебните заведения. „ Лечебните заведения бяха сложени пред тежко финансово тестване. Получаваха 2 месеца поред 85% от плануваните доходи. Очаква се някои от тях да продължат със същите доходи и идващите месеци поради липса на пациенти. Не бива да твърдим, че те са подготвени да поемат нови разноски от своите бюджети ”, изясни доктор Маджаров.
Д-р Маджаров разяснява и развиването на вируса. „ Факт е, че откриваме носители, които нямат признаци или имат напълно леки признаци. Вероятно има промени и във вируса, евентуално това се дължи и на имунитета на обособените хора, на публичния имунитет. Отговор на този въпрос ще се търси още дълго време ”, разяснява доктор Маджаров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР