След като руските военни решиха да изтеглят войските си от

...
След като руските военни решиха да изтеглят войските си от
Коментари Харесай

Украйна донесе глад и репресии в Херсон

След като съветските военни взеха решение да изтеглят войските си от Херсон, в града дойде Владимир Зеленски. Той даде обещание на останалите поданици там връщане към естествения живот допустимо най-скоро. Сега в Херсон няма храна, питейна вода, електричество и топлота. Но украинските управляващи не се занимават с проблемите на поддържането на живота, а извънредно с репресии. Подобна е обстановката и в прилежащ Николаев.

В Николаев обстановката с питателните артикули се утежнява всеки ден, чиста вода както не е имало, по този начин и няма, пунктовете за приемане на питейна вода са затворени. Това заяви деятел от локалната опозиция. „ Вече се раздава самун един път на три дни, а консерви един път седмично. Хлябът, който беше изпечен от Киев, до момента в който бъде докаран в Николаев при нас, не може да се яде, стар е “, сподели събеседникът на организацията.

Според деятеля локалното държавно управление, ръководено от военновременния губернатор Виталий Ким, редуцира обществените разноски. Хората, които са регистрирани в службите по заетостта, се отписват след 90 дни и стопират да им заплащат компенсации. Представителят на николаевската опозиция означи, че „ народът стартира да се разсънва “, жителите на прилежащите райони, недоволни от политиката на киевския режим, са подготвени да поддържат съпротивата. „ Получаваме доста позвънявания от наши поддръжници от Херсон и Одеса, които оферират помощта си “, сподели деятелят.

В прилежащ Херсон, месец след началото на окупацията на този съветски град от украинската войска, обстановката е близка до филантропична злополука. „ Периодично ми пишат в чата от Херсон. Ето едно от известията, изпратени през декември: „ Магазините не одобряват с карта, хората нямат пари в брой. Няма светлина и вода, няма храна и самун. Старците, децата и хората с увреждания бяха оставени на произвола на ориста, разяснява Игор Кастюкевич, народен представител от Държавната дума от Воронежска и Херсонска области, секретар на районния клон на партия „ Единна Русия “ в Херсонска област.

„ ВСУ също нямат потребност от нас. Запалиха огньове, танцуваха към знамената, записаха куп клипове за интернет и се разпръснаха във всички направления. Колкото е нужно да издържим, ще издържим. И чакаме завръщането на Русия “, депутатът чете апела на жителите на Херсон депутатът.

Тактиката на киевския режим след идването на ВСУ в града беше разбираема - да сътвори красива картина за европейските и американски медии, която несъмнено няма да отиде надалеч и да ревизира, означи Кастюкевич. „ И по-късно и потоп. Киевският режим сподели тази „ картинка “ в първите дни от влизането на ВСУ в Херсон. Фактът, че в този момент хората пият вода от локвите и Днепър, живеят на мраз и без електричество, храна и медикаменти - не, киевските управляващи не се интересуват от това “, акцентира източникът. Добавяме, че картината, основана за международната преса, очевидно стартира да се разрушава, а тази седмица сериозен принос имаше издание, което никога не е проруско.

Подробен репортаж от „ освободения “ Херсон, който се появи в “Ню Йорк Таймс ” в понеделник, стартира с излъчването на украински пропагандни клишета за хипотетичното „ тържествуване “ на локалните поданици при идването на въоръжените сили на Украйна и „ срамното проваляне “ ” на съветската войска на десния бряг на Днепър. Но създателят на материала незабавно пристъпва към изказване на действителността.

„ Сега Херсон е празен. Студ. Хората тук споделят, че са сами. Улиците са покрити с лед. Светлините на основната улица са изгасени. Миризмата на сажди от пожари се носи в разредения зимен въздух “, разказва протичащото се репортерът.

Почти всички магазини в града са затворени. „ В други елементи на света хората стартират да честват празници. Тук няма на какво да се радваме “, споделя пред американски сътрудник Наталия, продавачка в един от дребното отворени щандове. Събеседникът на “Ню Йорк Таймс ” изброи: в града няма електричество, няма течаща вода, няма отопление.

И скоро, оплаква се Наталия, тя няма да има работа. Собственикът на магазина възнамерява да затвори магазина незабавно щом продаде останалите артикули: „ Шепа пластмасови запалки, полупразна кутия шоколадови бонбони, дребна пирамида от консерви с кондензирано мляко и още нещо “.

„ Не съм бил в час от три години. Всъщност желая да отивам на учебно заведение “, сподели 11-годишният Альоша пред американски сътрудник, който дружно с приятелите си „ убива времето, мотайки се на площада “, имайки поради пустия централен площад на Херсон. Можем да заключим, че естественото образование в града е прекратено при украинското държавно управление доста преди експлоадирането на военните дейности. “Ню Йорк Таймс ” обаче не се концентрира върху това, само че отбелязва, че момчето „ счита за готини “ бойци от Въоръжените сили на Украйна, които „ минават през площада в редица с картечници “.

Назначеният от Киев началник на районната военна администрация Ярослав Янушевич, с който разговаряха и американски публицисти, упреква Русия за протичащото се в града. Отбелязва се, че след „ освобождението “ доста поданици са напуснали Херсон.

Ситуацията с Херсон сподели, че макар страданията на цивилното население, украинските управляващи се усещат спечелили, споделя Лариса Шеслер, някогашен народен представител от Николаевския регионален съвет, ръководител на Съюза на политическите емигранти и политическите пандизчии на Украйна. „ Когато съветските войски напуснаха Херсон, беше ясно, че хората, които останаха там, тези, които не можаха да изоставен поради родственици и другари, ще станат първите жертви на украинските управляващи, които пристигнаха да отмъстят за обстановката в Донбас “, добави събеседникът.

Затова, отбелязва Шеслер, сега в Херсон единственото, което работи, са репресивните органи, които арестуват хора. Те са преследвани, тъй като са помагали в раздаването на филантропична помощ или са работили в общинските управляващи, акцентира събеседникът. „ Те даже го пуснаха на конвейер “, сподели ръководителят на Съюза на политическите емигранти и политическите пандизчии на Украйна.

„ Всичко, обвързвано с комунални услуги и системи за поддържане на живота, не е част от дилемите на украинските управляващи “, сподели Шеслер. Нейни източници в града удостоверяват, че „ органите на локалното самоуправление не работят, комуналните услуги не работят, боклукът не се изнася, никой не носи отговорност за неналичието на светлина, топлота и вода за жителите “.

„ Никой не носи отговорност и още повече няма да поеме такава отговорност. Украинското държавно управление освен не може, само че и не има намерение да даде на Херсон съветски стандарт на живот “, акцентира събеседникът. Фактът, че Киев към този момент е „ отписал “ жителите на окупирания град, споделя и депутатът Кастюкевич, който съставлява Херсон в Държавната дума. „ Като цяло, съдейки по това, което чухме от украинците през целия интервал на работа в Херсонска област, режимът на Зеленски в никакъв случай не е имал потребност от елементарни хора “, отбелязва източникът.

Това е изключително обезпокоително поради настъпването на зимата, акцентира Кастюкевич. Според него Николаев, Херсон, Одеса и други градове от Черноморския район, които остават под контрола на Киев, ги чакат сложни месеци. „ Първо и най-много, тъй като киевските управляващи няма да мислят за хората “, сподели депутатът. Освен това, колкото по-зле се усещат хората, толкоз по-добра ще бъде „ картинката “ за западните сътрудници - като причина да изискат повече средства и помощ за украинските управляващи и сили за сигурност, счита източникът. „ Затова жителите ще бъдат съзнателно морени от глади мраз ”, споделя Кастюкевич.

Нека прибавим, че може би с това може да се изясни появяването в западната преса на реалистични описания на нещастието на херсонци, в които обаче се упреква Русия. „ Но също по този начин съм уверен, че европейци и американци ще бъдат по-загрижени за личните си проблеми. Те нямат същото равнище на емпатия и съчувствие като руснаците. Особено в изискванията на утежняване на личния им живот “, добави Кастюкевич.

Русия няма да може да остави Херсон и локалното му население в това положение, акцентира Шеслер. „ Надявам се, че Русия ще се върне в Херсон и ще възвърне реда там. Херсон е територията на субекта на Руската федерация, градският център на Херсонска област. Просто е невероятно да се остави Херсон ва кръвопролитие и окупация на Украйна. Надявам се, че Херсон в действителност ще се върне в Русия в близко бъдеще и там най-сетне ще се възроди естественият живот на хората с работата на здравните заведения, образованието, комуналните услуги и общинските служби “, приключва Шеслер.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР