След като руските въоръжени сили започнаха пълномащабно нахлуване в Украйна

...
След като руските въоръжени сили започнаха пълномащабно нахлуване в Украйна
Коментари Харесай

Русия продължава да продава петрол: как САЩ помагат за това

След като съветските въоръжени сили започнаха пълномащабно навлизане в Украйна на 24 февруари 2022 година, западните страни постановиха невиждан брой наказания против Русия. Ограниченията засегнаха и съветския нефт, когато интернационалната общественост реши, че ще откаже да купува съветски нефт и сложи таван на цените. Но през третата година от войната Индия стана главният покупател на „ черно злато “ от Руската федерация вместо от Европа. 

CNN отбелязва се, че агресорът прави пари от продажбата на нефт с помощта на Съединени американски щати. По този метод част от суровия нефт се преработва в петролни артикули в рафинерии на западния бряг на Индия и по-късно се изнася в Съединени американски щати и други страни, които са се съгласили на наказания против петрола от Руската федерация. Миналата година Съединените щати станаха най-големият покупател на петролни артикули от Индия, създадени от съветска суровина, съгласно разбор на Центъра за проучване на силата и чистия въздух (CREA).

Според Центъра от началото на декември 2022 година до края на 2023 година американски компании са купили петролни артикули на стойност 1,3 милиарда $. Това е по този начин, тъй като продуктите, модифицирани отвън Русия, не подлежат на наказания. Благодарение на тази малка врата Москва усили приходите на федералния бюджет до рекордните 320 милиарда $ до края на 2023 година
 Руски нефт в Индия, по какъв начин се доставя нефт, маршрут По какъв маршрут Руската федерация доставя своя нефт в Индия?
Междувременно американските управляващи към този момент се стремят да затворят съществуващата малка врата с помощта на глобите против корабите на съветския „ горист флот “, които доставят съветски нефт в Индия.

„ Сенчестият флот разреши на Русия да сътвори паралелна конструкция за мореплаване, способна да издържи на изменящите се тактики и фокуса на западните наказания, със стотици танкери с непрозрачна благосъстоятелност, употребяващи комплицирани направления “, се споделя в обявата.
В Русия има взрив в производството на нефт
Въпреки глобите и тежкото икономическо положение на Руската федерация, в страната през 11 месеца на 2023 година, съгласно Bloomberg, са пробити петролни кладенци на обща дълбочина 28 100 километра. Отбелязва се, че увеличението на интензивността съответства с възобновяване както на размера, по този начин и на цената на износа на съветски нефт, което ясно демонстрира по какъв начин промишлеността за изкопаеми горива в страната се е трансформирала в основен източник на средства, които по-късно се употребяват от съветските въоръжени сили за война против Украйна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР