След като руските ракети бяха насочени и към Днипро, град

...
След като руските ракети бяха насочени и към Днипро, град
Коментари Харесай

Евакуация от родилното: В Украйна крият новородени в мазета и бункери

След като съветските ракети бяха ориентирани и към Днипро, град в Източна Украйна, новородени от интензивното поделение бяха преместени в неподготвено бомбоубежище на долно равнище на постройката.

Сърцераздирателното видео беше публикувано в обществените мрежи, до момента в който всички приказват за цената на войната и въздействието, което тя оказва върху живота на хората.

Припомняме ви, че Русия нахлу в Украйна рано сутринта в четвъртък. Руският държавен глава Владимир Путин излезе с изказване, в което предизвести: " За всеки, който мисли за интервенция извън - в случай че го извършите, ще се сблъскате с последици, по-големи от всички, с които сте се сблъсквали в историята. Надявам се да ме чуете.”

Във втория ден от нашествието се чуха детонации в столицата на Украйна - Киев, а сателитни фотоси демонстрират, че цивилното население е обект на офанзива на съветски въздушни удари.



В Украйна крият новородени бебета в изби и бункери, споделя " NY Times ". Медията сподели трогателни фрагменти от Днепропетровск, където се е наложило интензивното поделение за лекуване на новородени да бъде преместено в бомбоубежище, което се намира в подземието на болничното заведение.

Кадрите са от четвъртък, денят в който Русия стартира дейната военна интервенция в Украйна.

Newborn infants from the neonatal intensive care unit at a children’s hospital in Dnipro, in eastern Ukraine, were moved into a makeshift bomb shelter on a lower level of the building on Thursday.
— The New York Times (@nytimes)

Около дузина бебета, за които се поставят специфични грижи, са били небрежно преместени в помещение сходно на склад в мазето на болничното заведение. Днепропетровск се намира в източната част на страната. Градът е ситуиран на двата бряга на р. Днепър.

На фрагментите се виждат медицински сестри, обгрижващи новородените, като някои от тях ги държат на ръце, други повиват пеленачетата. Някои от бебета явно имат проблеми с дишането, тъй като са свързани с кислородни бутилки.

Дори в тази сърцераздирателна конюнктура болничният личен състав се усмихва.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР