След като РИОСВ - Перник издаде принудителна мярка за спирането

...
След като РИОСВ - Перник издаде принудителна мярка за спирането
Коментари Харесай

Перник остава без топла вода заради проблемите в ТЕЦ - а

След като Регионална инспекция за опазване на околната среда - Перник издаде насилствена мярка за прекъсването на активността на парогенератори 4 и 5 на " Топлофикация - Перник ", изпълнителният шеф на централата Любомир Спасов съобщи, че ще бъде спряна топлата вода на града.

До мярката се стигна след началото на инспекции в четири частни теца поради подозрения, че замърсяват околната среда като изгарят боклуци. Това съобщи бТВ.

В Перник и Бобов дол имаше и митинги. " Боклуци не горим в Топлоелектрическа централа - а ", съобщи шефа.

Спасов акцентира, че през последните дни в " Топлофикация - Перник " се горят единствено кафяви въглища, отпадъците, които се намират на площадките до централата са на склад и не се употребяват.

" Боклуците са на наша площадка, която е отдадена чартърен на друга компания, стоят на склад. От 8-9 месеца стоят отпадъците. Малко са местата в града, които дават отговор на изискванията за предпазване на подобен тип боклуци ", изясни Спасов.

Жители на Перник обявиха, че е нужна още една измервателна станция за качеството на въздуха в региона на Топлоелектрическа централа - а.

" Не сме тук с цел да атакуваме топлофикационното сдружение, не трябва перничани да са пред алтернативата дали да са топлофицирани детските градини, или да дишат чист въздух. Факт е че това дружество има потребност от вложения, има потребност от възстановяване на технологията на горене, в случай че с нашият напън доведем вложения, би било отлично ", изясни жена от града.

Жителите на Перник отхвърлиха изказванията на управлението на Топлоелектрическа централа - а, че не са изгаряни боклуци, като подчертаха, че през предходната година " Топлофикация - Перник " е била глобена.

Миглена Антонова от " Грийнпийс " - България посочи, че в границите на централата е било осъществено пробно горене на сред 160 и 180 тона боклуци през ноември 2018 година /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР