След като разследването на обществените медии NDR и WDR разкри,

...
След като разследването на обществените медии NDR и WDR разкри,
Коментари Харесай

Германия разреши на китайската Cosco да купи дял от пристанището в Хамбург

След като следствието на публичните медии NDR и WDR разкри, че държавното управление възнамерява да позволи договорката на китайската Cosco за придобиване на дял от пристанището в Хамбург, в сряда решението стана публично. Cosco Shipping Ports ще придобие до 25% от контейнерното оборудване Tollerort, разгласи Министерството на стопанската система. Няколко сходни терминала образуват пристанището на Хамбург.

Сделката съставлява значителен компромис, който е изработен по гледище на немския канцлер Олаф Шолц. Против договорката се оповестиха министерствата на стопанската система, на външните работи, на защитата и на вътрешните работи, като повода беше терзания по отношение на националната сигурност.

Министерството на стопанската система изясни, че съгласно преразгледаните условия на съглашението Cosco няма да може да упражнява непозволено въздействие върху ръководството на терминала. Китайската компания към този момент е най-големият клиент на пристанището.
Реклама
" Всяко по-нататъшно придобиване над [прага от 25%] е неразрешено ", споделиха от министерството. " Това предотвратява стратегическо присъединяване [в Tollerort] и свежда придобиването до чисто финансово присъединяване. Причината за частичната възбрана е съществуването на опасност за публичния ред и сигурност ", прибавят от икономическото министерство, представени от Financial Times.

Най-големият съдружен сътрудник на Шолц - Зелените, се опълчват намерено на предлагането на Cosco. Лидерът на зелената секта Катарина Дрьоге сподели, че компромисът е " неточност ". " Правата на несъгласие и въздействието върху бизнес тактиката [може] да бъдат лимитирани за момента. Но присъединяване 25% към момента значи икономическа взаимозависимост и визира нашия суверенитет в сериозната инфраструктура ", сподели тя пред DPA. " Тези, които си показват тази инвестиция като чисто стопански план, не са научили нищо от съветската политика през последните десетилетия ", добави тя.

Миналата седмица Бруно Кал, началник на немската работа за външна сигурност BND, предизвести, че страната не може да стане " мъчително подвластна " от Китай по време на спор в комисията на Бундестага по отношение на задграничните вложения, напомня Politico. " Ние сме доста, доста сериозни към присъединяване на Китай в сериозната инфраструктура ", съобщи Кал по време на съвещанието.

Cosco Shipping Ports е дъщерно сдружение на държавната компания China Cosco Shipping Corporation, като е записано в Хонконг. Други дъщерни сдружения на държавната компания също по този начин обезпечават поддръжка на китайския флот. Cosco към този момент има дялове в двете най-големи пристанища в Европа - Ротердам и Антверпен,
Реклама Свързани публикации Спор в немския кабинет за влизането на китайската Cosco в пристанището на Хамбург 25 октомври 2022, 10:55 Италианската Grimaldi завоюва концесията на гръцкото пристанище в Игуменица 19 октомври 2022, 10:07 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Тодор Шишков
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР