След като различни проверки в Булгаргаз не намират нарушения, тези

...
След като различни проверки в Булгаргаз не намират нарушения, тези
Коментари Харесай

Милиционерщината на Бойко Рашков - репресира шефа на "Булгаргаз" Николай Павлов, принуждават го да върви на разпит болен от COVID и без призовка

След като разнообразни инспекции в " Булгаргаз " не намират нарушавания, тези дни изпълнителният шеф на сдружението Николай Павлов е подложен на мощен полицейски напън. Към 7:30 часа в петък денят му стартира с посещаване на двама полицейски чиновници в дома му с искане да го водят на разпит. Нито му дават призовка, нито някаква заповед, нито различен документ. Искат да тръгне с тях. От предната вечер обаче Павлов е с болки в гърлото и бърз тест дава позитивен резултат за COVID-19, разкрива ПИК.
Полицейските чиновници обаче не имат вяра и по указания от началството викат екип от Министерство на вътрешните работи болница да тества изпълнителния шеф в дома му. Лабораторният PCR удостоверява, че температурата и мощната кашлица на Павлов не са смешка работа, а в действителност COVID-19. Полицаите си потеглят, само че единствено за няколко часа. Вечерта двама още веднъж идват на инспекция, с цел да се уверят дали изпълнителният шеф и фамилията му съблюдават карантината. След като виждат карантинирания с очите си, си потеглят. Спомнят си, че са виждали Павлов по малкия екран като министър на енергетиката през 2017 година в служебния кабинет на Румен Радев. Но времената в този момент се менят.

На сутринта в събота блокът осъмва със специфична защита. Полицейска патрулна кола е паркирана наоколо с директна видимост към входната врата на шефа на газовото сдружение. Засиленото полицейско наличие в кв. " Манастирски ливади " можеше единствено да радва жителите в региона, в случай че не беше противен случай още преди обяд. Поради ниските температури и прекомерно продължителното дежурство на служителите на реда пред блока моторът на отрудения патрулен автомобил прегря и се подпали. За благополучие, жертви и потърпевши няма.

Униформените са принудени незабавно да викат сътрудниците си от пожарната. Червената противопожарна кола идва в точния момент и погасява огъня. Налага се единствено придвижването на коли по тясната и непочистена от снега улица краткотрайно да бъде спряно. След случая служителите на реда остават да носят дежурството пред дома на газовия началник с различен автомобил и неразбираемо с каква задача.

Едно е несъмнено – каквато и друго да им бяха упълномощили полицейските началници, щеше да има повече смисъл от това да висят пред дома на болен от COVID-19 изпълнителен шеф и да си играят на полицаи. Колко рационално се харчат парите на данъкоплатците за тази работа е ясно. Но очевидно " Булгаргаз " е прекомерно значима хапка за новото задкулисие, което очевидно не си поплюва.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР