След като разговорите между Възраждане и премиера Кирил Петков в

...
След като разговорите между Възраждане и премиера Кирил Петков в
Коментари Харесай

Възраждане с трети ултиматум за премахването на зеления сертификат

След като диалозите сред " Възраждане " и премиера Кирил Петков първоначално не доведоха до отпадане на зеления документ, в този момент ръководителят на парламентарната група Костадин Костадинов слага нов ултиматум.

" Възраждане " готви нов митинг против зеления документ, разгласи на брифинг в Народното събрание Костадинов, като акцентира, че оттук насетне няма да одобряват нищо друго, с изключение на анулацията на документа.

" Ако в този момент се обади министър-председателят, желаеме да чуем дата, на която пада зеленият документ, и тя да е в границите на идващите дни, нищо повече не желаеме да чуем ", безапелационен е водачът на " Възраждане ".

Костадин Костадинов сподели също, че в отговор на въпрос на народен представител от " Възраждане " здравният министър Асена Сербезова е написала, че от 1 март се чака да бъде въведен зелен документ за цялата администрация, което съгласно него е противоконституционно.

Освен това работната група, в която вземат участие специалисти от двете страни, буксува даже след разширението на състава ѝ, счита Костадинов. Както знаем, тя беше основана след първия митинг на " Възраждане " на 12 януари.

" Тя имаше едно съвещание, което беше прекъснато поради липса на единодушие да се излъчва онлайн. Повече от явно е, че с това " туптене на топката " се пробват да протакат нещата във времето. След като не желаят да беседвам там, където се основават проблемите - в политическите институции, ще би трябвало да беседваме на улицата ", уточни той.

Другата седмица щели да вземат решение по кое време ще е датата и под каква форма, само че се очаквало митингът да е в околните 10 дни.

Това е третият подред ултиматум от страна на " Възраждане " към ръководещите по отношение на зеления документ. През януари той заплаши с влизане в Народното събрание и Министерски съвет, в случай че условието за този здравен документ не отпадне. Зеленият документ не отпадна и тогава, а работната група, основана за оценка на успеваемостта от него, имаше единствено едно провалено съвещание.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР