След като разговаря с Има такъв народ, лидерът на ГЕРБ

...
След като разговаря с Има такъв народ, лидерът на ГЕРБ
Коментари Харесай

План Б за ГЕРБ бил... Бойко

След като беседва с " ИТН ", водачът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че " вид Б (за кабинет, б.р.) е Бойко ". По-рано през днешния ден той сподели, че е желал да направи държавно управление с " Продължаваме промяната - Демократична България ", но има и различен проект. 

Това се случи в Народното събрание, откакто Борисов организира среща с водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и с парламентарната група на " ИТН " (ИТН), оповестява " OFFNews ". 

След разговора с Има Такъв Народ Борисов съобщи, че е търсил тематики, по които може да откри единодушие измежду другите политически партии, само че че продължава да води договаряния с ПП-ДБ. Според него не е правилно да се търси единодушие за кабинет с другите партии, до момента в който не приключат договарянията му с ПП-ДБ. 

Днес депутатите за втори следващ ден не съумяха да реализират консенсус към избора на председател на Народното събрание и бе решено съвещанието да бъде възобновено от 10 часа на 19 април, сряда. 

Бойко Борисов заяви още, че работни групи на Политическа партия и ГЕРБ ще направят още две срещи - на тема правораздаване и финанси. На собствен ред от Българска социалистическа партия обявиха, че няма да поддържат претендент на ГЕРБ за ръководител Росен Желязков и че няма да вземат участие в работните срещи.
 
Борисов не отхвърли, че е допустимо държавно управление с втория мандат на ПП-ДБ и добави, че тези дни ще разиска с тях и този вид. Въпреки това той насочи рецензии към Политическа партия, че не престават да " приказват предизборно ", и се закани, че " в случай че не престават по този начин, ще отидем на избори ". 

По думите му едни следващи предварителни избори не биха трансформирали обстановката.  " И след локалните избори ще водим отново същия диалог. Затова поставям последни старания да намеря единодушие ", сподели Борисов. На въпрос не се ли върви към президентска република поради неустойчивостта на Народното събрание, Борисов отговори:  " То ще си пристигна от единствено себе си ". 

Председателят на парламентарната група на Има Такъв Народ Тошко Йорданов сподели, че диалози за държавно управление могат да се водят и след избирането на ръководител на Народно събрание. Той съобщи, че не са разговаряли с ГЕРБ за поддръжка за кабинет. По думите му от ИТН ще поддържат и гласоподават за неща, които считат, че са верни, без да има значение от коя политическа партия идват. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР