След като ръководството на партият Да България в Плевенобяви, че

...
След като ръководството на партият Да България в Плевенобяви, че
Коментари Харесай

Свилен Трифонов: Павлин Стефанов няма моралното право да продължи да бъде общински съветник

След като управлението на партият " Да България " в Плевенобяви, че сваляполитическото си доверие от общинския консултант Павлин Стефанов и изрично съобщи, че не толерира незаконни действия и държание в прорез с положителните нрави, националният представител от " Продължаваме промяната – Демократична България “, Свилен Трифонов, разяснява за Дарик радио:

“Искането за оставка на Павлин Стефанов е направено откакто до нас доближи информацията, че същият е арестуван след сигнал за битов случай, обвързван с упражнено домашно принуждение.

Доколкото имаме информация, Павлин Стефанов е подписал съглашение с прокуратурата, което по неоспорим метод потвърждава, че той е направил закононарушение от общ темперамент. По наша информация, той се е споразумял с прокуратурата да получи наказване пробация.

В тази връзка смятам, че той няма моралното право да продължи да реализира функционалността общински консултант, защото той е претендент, излъчен от нашата партийна организация, подсилен е от членската маса, от околните ни, и в тази връзка, откакто сме отдръпнали доверието от него, следва той да подаде оставка и да прекрати работата си като общински консултант.

„ Тази служба е обществена, изборна и в тази връзка всеки от претендентите като се изключи че би трябвало да съблюдава законите, би трябвало да има и богат набор от морални и нравствени качества, които да са вплетени в една цялост и да въплъщават личността на тези, които заемат тази служба.

Партия „ Да България “ постоянно е била от главните политически сили, които са подкрепяли законите, свързани с домашното принуждение и по тази причина за нас е неприемливо наши представители да бъдат осъждани за сходни закононарушения и да бъдат съветници в общински съвет, без значение в коя община.

Това е обвързвано с жестоко нарушение на нравствените правила и правила и не може сходно държание да бъде толерирано по никакъв метод от наша страна “, сподели още националният представител от " Продължаваме промяната – Демократична България “, Свилен Трифонов.

Искането за оставката на съветника евъв връзка с случай, при който на 29-ти февруари, общинският консултант Павлин Стефанов е бил арестуван от полицията в Плевен.

Общинското управление на Политическа партия „ Продължаваме Промяната “ Плевен приканва общинския консултант Павлин Стефанов от политическа партия „ Да, България “ да подаде оставка.

По мотив случая от 29.02.2024 година, при който стоматологът П. Стефанов бе арестуван от полицията, партията, която го излъчи - „ Да, България “ - сне доверието си от него. Въпреки това, той към момента е общински консултант.

Независимо, че ЗМСМА разрешава Стефанов да остане общински консултант, считаме, че това е в прорез с всички морални правила.

Общинският консултант следва да е образец за обществото и каквито и да е противоправни или аморални прояви са несъвместими с длъжността му.

ОТ Политическа партия „ Продължаваме Промяната ” показваме своята безапелационна позиция срещу домашното принуждение, неналичието на какъвто и да е толеранс по отношение на всевъзможен тип принуждение и противообществени прояви!

Призоваваме общинските съветници от ОС-Плевен, без значение от политическата им принадлежност, да изразят позиция на непоносимост към наличието на Павлин Стефанов в Общинския съвет!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР