След като прокуратурата нахлу в МВР и започна мащабна операция

...
След като прокуратурата нахлу в МВР и започна мащабна операция
Коментари Харесай

Протестиращи пред кабинета на Иван Гешев: Оставка и затвор!

След като прокуратурата нахлу в Министерство на вътрешните работи и стартира огромна интервенция против полицейски чиновници, митингите против основния прокурор Иван Гешев се възобновиха с цялостна мощ. Както даде обещание рано сутринта, Арман Бабикян от обединението "Изправи се! Мутри, вън " дружно със свои сподвижници отиде в 12 часа пред Съдебната палата. "Ще мълча за героя, само че не за позора на Гешев. За кого ще вият след това сирените ще решат жителите! ", съобщи Бабикян.
Към 12.30 часа напрежението пред палатата стартира да се повишава. Протестиращите залепиха на стълбите постери "Оставка, мутро! ". Мая Манолова от "Изправи се! Мутри, вън! " разяснява пред кореспонденти, че застават зад напъните на Бойко Рашков и ще поддържа всеки представител на властта, който работи в публичен интерес и който прокуратурата се пробва да сплаши.
20 гневни протестиращите влязоха в Съдебната палата, макар опитите на правосъдната защита да ги спре. Те се качиха пред кабинета на основния прокурор и се заканиха да не си тръгнат, до момента в който той не хвърли оставка. Сградата бе огласена от виковете им - "Вие сте срам - оставка и затвор! " "Уууу, вън! Няма да мръднем от тук, до момента в който Гешев не подаде оставка ", крещят недоволните. Плътен кордон служители на реда ги охранява.
Според недоволните основният прокурор би трябвало да подаде оставка, тъй като не се занимава с следствие на злоупотребите в страната, а се пробва да спре работата на проверяващите, назначени от служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков, да открият имало ли е подслушване на представители на опозицията преди предходните избори.
За сряда вечерта е плануван и обичайният към този момент митинг на гражданската самодейност "Правосъдие за всеки " под наслов "Правосъдие без каскет ". Малко по-късно Ивайло Мирчев от "Демократична България " (ДБ)обяви на страницата си във Facebook: "Когато умира, змията хапе най-силно. Спецпрокуратурата е решила да сплаши новите шефове в Министерство на вътрешните работи и е почнала да ги привиква и да прави обиски. Очевидно е, че това би трябвало да е знак против всички, които са подготвени да застанат против ОПГ-то на Борисов и Гешев в Министерство на вътрешните работи - да се снишат и да кротуват. Това не би трябвало да бъде допускано. Сега, през днешния ден хората в Министерство на вътрешните работи би трябвало да проявят храброст и да знаят, че имат поддръжката на българите ".
"Днес в 19:00 часа пред Съдебната палата има митинг. Нека всички подкрепим там хората в Министерство на вътрешните работи, решили да се опълчват на мафиотизирания кръг към Борисов ", написа още Мирчев.
Според съпредседателя на Демократична България Христо Иванов "в момента протича широкомащабна интервенция по заплашване на хората, които ревизират данните за подслушване на политици от опозицията ". "Пеевски, Гешев и Борисов се пробват да си върнат самодейността и попречат да излезе нескрито това, което се е случвало в службите. Да попречат на хората от службите да излязат от режима на страхуване ", разяснява Иванов. Той счита, че може да се направи "паралел сред нахлуването в президентството след акцията в Росенец предходната година и настоящето навлизане в Министерство на вътрешните работи, което бе извършено, откакто вътрешният министър стартира инспекция на подслушването ".
"Моментално стартира тази интервенция за респектиране, заплашване и задръстване на устата “, сподели Иванов. И добави: "Прокуратурата се пробва да маскира дейностите си като акция против Черепа ".
"Някои неразумни назначения на служебното държавно управление в действителност дава опция за такива пропагандни внушения. Тия връзки (с Васил Божков) в този момент ли ги откриха? В случая става дума за огромна интервенция против всички от службите. Ние се обръщаме към хората в службите. Всички вие, които не сте си цапали ръцете, а и вие, които сте си цапали ръцете, само че смятате, че повече по този начин не може, вие, които вярвате в достойнството на пагона, да знаете, че има политическа мощ, която е подготвена да ви поддържа. Не се поддавайте на страха, излизайте и говорете. Всички жители би трябвало да излезем, да създадем огромен митинг и да желаяме оставката на Гешев. Ние би трябвало да защитим опцията на истината да излезе нескрито ", добави Иванов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР