След като призна, че за пет години е спестила поне

...
След като призна, че за пет години е спестила поне
Коментари Харесай

Държавата се разбърза срещу частните лотарии, след като 5 години работи за тях

След като призна, че за пет години е икономисала най-малко 210 млн. лв. такси на частните лотарии на предприемача Васил Божков, страната се разбърза да му лишава лиценза и да вкарва държавен монопол върху тази активност. В четвъртък министър председателят Бойко Борисов за пръв път разяснява публично абсурда, отхвърляйки изказванията на Божков, че задачата е неговите компании да бъдат национализирани и бизнесът с лотариите да бъда бъде даден на различен.

" Това не е национализация, а лишаване на лиценз, в случай че се потвърдят подозренията за неплащане на стотици милиони такси към страната " , сподели Борисов преди държавното съвещание.

Каква тъкмо е играта на държавното управление обаче не е ясно, защото незабавно квалифицираният от Министерството на финансите нов
хазартен закон планува съвсем двойно редуциране на държавната такса върху лотариите, тотото и спортните залози. Министър Владислав Горанов също така предлага актуалната Държавна комисия по хазарта към МФ, която съгласно управляващите е облагодетелствала бизнеса на Божков, да бъде нараснала в организация.

" Ако отчетът на АДФИ за плащаните от хазартните компании такси е правилен, доста хора ще имат проблеми ", предизвести Бойко Борисов, без да конкретизира кого има поради.

Преди няколко дни самият Божков се оплака пред почитатели издържания от него футболен клуб " Левски ", че Борисов не му подвига телефона си. Той упрекна ръководещите, че проектозаконът им за одържавяване на лотарийните игри цели да национализира неговите лотарийни компании и да даде на бизнеса на различен, само че без показва на кого. Божков също така предизвести, че в случай че му вземат " Националната
лотария " няма по какъв начин да устоя " Левски ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР