След като приключи с футболната си кариера, английската мегазвезда Дейвид

...
След като приключи с футболната си кариера, английската мегазвезда Дейвид
Коментари Харесай

Планът на Дейвид Бекъм за отбор по футбол в Маями засега се отлага

След като завърши с футболната си кариера, британската мегазвезда Дейвид Бекъм беше апетитен като едно от лицата, които ще привлекат средства и поддръжка за развиването на футбола в Съединени американски щати и Северна Америка. Дори преди две години се заприказва, че Бекъм ще оглави тим от Маями, който ще се включи в Мейджър-лигата на Съединени американски щати. Но две години по-късно всичко е още на равнище хрумвания. През приключилата нощес акция новите тимове бяха Атланта и Минесота, а през 2018-а година се включва и Лос Анджелис ФК (ЛАФК) като клуб номер 23.
There are 'fears' for the future of David Beckham's plans for an MLS franchise in Miami: https://t.co/AdqfbLjO21 pic.twitter.com/t0i3n48mss
— ESPN FC (@ESPNFC) November 29, 2017

Очакванията са през 2019-а година да се прибавят нови два тима, като ще бъдат определени всред Детройт, Синсинати, Сакраменто и Нешвил (щата Тенеси). Маями не участва в околните проекти на Лигата, макар уговорката на Бекъм. " Ситуацията с Маями е най-обърканата в моите 18 години ръководство на професионалната футболна лига на Съединени американски щати. Част от проблемите идват от пазара в Маями, като ясно се вижда, че за момента няма искащи да влагат. Другият проблем е с базата- не може да се откри свободна земя в границите на града, в предградията или такава, която е комфортна и е под контрола на меството кметство, с цел да се построи стадион.

" От друга страна интерес от страна на почитателите има, тъй като тук имаме доста емигранти от Южна Америка, които с закърмени с футбола. Така сме изправени пред чудноват случай: никой не желае да вложи пари там, където има почитатели, изясни Гарбър по време на финала за купата на МЛС сред Торонто и Сиатъл, приключил 2:0. Следващото заседание на управителното тяло на МЛС ще бъде на 14-и декември, след четири дни, само че проблемите пред Маями и Бекъм са повече, в сравнение с изяснените неща.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР