След като приключи ремонтът на булевард Васил Левски ще започнем

...
След като приключи ремонтът на булевард Васил Левски ще започнем
Коментари Харесай

Кметът посочи как ще се решат проблемите с безводието заради новия бул.Левски


След като завърши ремонтът на бул. " Васил Левски " ще стартираме поправки на дребните улици и междублоковите пространства, тъй като те също са доста значими за жителите на Варна ", сподели кметът на морската столица. Част от тези действия ще бъдат финансирани с парите, които ще останат от ремонта на булеварда.

" Темата за заемите, които общината тегли във връзка реализацията на  инфраструктурните планове,поражда много спекулации ", сподели още Иван Портних в " Позиция ". Той подсети, че дълговите принадлежности в действителност притеглят запас, с който града да се развива. " Не е толкоз значим размерът на заема, а по какъв начин той е разчетен и бюджетиран за обслужване през годините ", сподели кметът и акцентира, че общината е в извънредно устойчиво финансово положение и дава отговор на всички условия на Закона за обществените финанси, който регламентира, че задълженията на общините не би трябвало да са повече от 15% от техните доходи. Кметът на Варна означи, че през последните години общинския бюджет се е нараснал с 270 милиона лв. и за 2019-а той е съвсем половин милиард лв..

Изграждането на стадион  " Варна "   може да се форсира и със съдействието на страната, в случай че се осъществя желанието на правителството  да  влага в спортни уреди поради взаимната със съседни  държави  кандидатура  на страната ни за Мондиал 2030. " Сагата със строителството се проточи дълго ",посочи Иван Портних. Той разяснява и ремонтът на стадион " Спартак ", където е направено изцяло възобновяване на игрището, а сега се работи по построяването на новите трибуни.

Варна е оповестена за Европейски град на спорта през тази година и това подтиква вложенията в спортни уреди, подсети кметът в предаването " Позиция " на Радио Варна. Иван Портних добави, че продължава да се работи за развиването на професионалния, само че и на всеобщия спорт. Три спортни комплекса са заложени в бюджета за 2019-а година. Единият е на мястото на остарелия стадион в регион " Владислав Варненчик ", другият ще е на улица " Студентска ", а третият – в квартал " Виница ".

Подробният организационен проект на парка в квартал " Аспарухово " ще бъде импортиран за разглеждане и гласоподаване на идната сесия на Общинския съвет. След приемането на ПУП-а ще стартира построяването на парковата зона, като упоритостта на общинската администрация е Аспаруховският парк да се трансформира във втората Морска градина на Варна. Предвидено е в региона на парка да има и музей навън, заяви още Иван Портних.

" Няма да има здания с търговски предопределение в региона на по този начин наречената " Дупка " в центъра на Варна ", сподели още кметът. След ремонта тя би трябвало да стане част от пешеходния кръг, само че по какъв начин тъкмо ще наподобява този регион ще стане ясно след интернационалния конкурс, който общината мисли да провежда във връзка със социализация на на този регион.

" Кога ще бъде ремонтирани улиците в село Константиново, които са в окаяно положение, както и дерето в това обитаемо място? ". Такъв въпрос зададоха поданици на селото на кмета Иван Портних. Той отговори, че Междуведомствената комисия по бедствия и повреди е отпуснала към 200 хиляди лв., с които е почнало построяването на новото дере. " 2 милиона и 200 хиляди лв. са планувани за рехабилитацията на няколко наранени от наводнението улици, както и за построяването на няколко съществени улици, които в никакъв случай не са били издигнати изцяло през годините ", акцентира кметът на Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР