След като приключи изолацията му заради COVID-19, президентът Джо Байдън

...
След като приключи изолацията му заради COVID-19, президентът Джо Байдън
Коментари Харесай

Байдън излезе от Белия дом за първи път, откакто се зарази с COVID

След като завърши изолацията му поради COVID-19, президентът Джо Байдън в неделя излезе от Белия дом за първи път, откогато се болести с ковид предишния месец, и отиде при брачната половинка си Джил Байдън в родния им щат Делауер, заяви Асошиейтед прес.

Според лекаря му в събота и в неделя тестванията на президента са били негативни, което му разреши да излезе от изолацията, траяла по-дълго от предстоящото поради още един позитивен тест. " Той ще се върне към публичните задължения и президентските пътувания ", сподели доктор Кевин О`Конър.

" Чувствам се отлично “, съобщи Байдън, преди да се качи на хеликоптера пред Белия дом. Очакваше се съпрузите Байдън да прекарат деня в Рихобот Бийч, известно място за отмора.

За първи път Байдън даде позитивен тест за COVID-19 на 21 юли и той стартира да приема антивирусния медикамент " Паксловид ". След като се изолира в продължение на няколко дни, президентът даде негативни проби на 26 и 27 юли, когато произнесе тирада в Розовата градина, твърдейки американците, че могат да " живеят без боязън " от вируса. Но на 30 юли Байдън още веднъж се оказа с позитивен тест, което го принуди да се изолира още веднъж. Първи негативен тест президентът на Съединени американски щати даде в събота.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР