След като приеха драконовски мерки за неизрядните шофьори в Закона

...
След като приеха драконовски мерки за неизрядните шофьори в Закона
Коментари Харесай

Владимир Тодоров: Опасни са пияните шофьори

След като одобриха драконовски ограничения за неизрядните водачи в Закона за придвижване по пътищата, в този момент депутатите обмислят да анулират част от тях.

И по особено – наредбата за събаряне на регистрационните табели на колите на водачите с изтекла брошура. Темата нашумя, откакто предходната седмица икономистът Владимир Каролев се оказа с неточен документ и служители на реда смъкнаха табелите му, а той повдигна въпроса дали сходна мярка е съответна.

С коментар в еМисия България гостува специалистът Владимир Тодоров, ръководител на Асоциацията на потърпевшите при произшествия. „ Не може да приравняваме хора, които карат пияни, дрогирани или изобщо не са имали книжки, с хора в едно административно нарушаване, каквото е приключването на валидността на брошура “, безапелационен е Тодоров.

Тези неща не са неравностойни, по тази причина би трябвало да има законова смяна, добави той. И още – не разрешават шофирането на диабетици, които не управляват положението си и не организират постоянни медицински прегледи.

Няма да бъдат издавани и подновявани шофьорски книжки и на хората със сърдечно-съдови болести, които също не поставят грижа за здравето си и не посещават постоянно доктор.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР