След като при първия си опит депутатите не успяха да

...
След като при първия си опит депутатите не успяха да
Коментари Харесай

Депутатите ще продължат и утре с избора на председател на парламента

След като при първия си опит депутатите не съумяха да изберат ръководител на  49-я парламент и след последвалия без съответен резултат председателски съвет, за през днешния ден съвещанието на Народното събрание завърши.

Приканвам ви да преспите още една нощ, на следващия ден ви очаквам в 10:00 часа в залата, разгласи Вежди Рашидов, който, като най-възрастния присъстващ депутат, откри първото съвещание на 49-ото Народно заседание.

Понякога е доста хубаво човек да е отвън това Народно заседание, тъй като виждаме на какъв брой унизителни сценки е създател то, разяснява Тошко Йорданов от ПГ на „ ИТН “. Той изясни, че в парламентарната нравственос, процедура, има два модела – или има авансово уговорено болшинство, което да поддържа ръководител на Народно събрание, или се избира този, препоръчан от най-голямата парламентарна група.

При гласуването в пленарната зала нито една от двете кандидатури за ръководител на Народното събрание – Росен Желязков, препоръчан от ГЕРБ-СДС,  и Петър Петров, повдигнат от „ Възраждане “, не съумя да получи нужните гласове.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР