След като президентът Румен Радев Румен Георгиев Радев е български

...
След като президентът Румен Радев Румен Георгиев Радев е български
Коментари Харесай

Готова ли е България за избори на 28 март?

След като президентът Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на по-рано през днешния ден разгласи, че няма причина изборите да бъдат отсрочване и най-вероятно те ще бъдат на 28 март потърси експертното мнение на политолога Любомир Стефанов, с цел да разберем подготвени ли сме за идния избор през 2021 година.

Избори по време на пандемия. Ще съумеят ли институциите да провеждат изборния развой в тази обстановка?

"Президентът в действителност съобщи индикативно мнение, че желае да няма отсрочване на изборите и ги закова на 28 март. Всъщност има развой на координиране на всички забъркани административни органи отговарящи за този развой.Това може да си остане и предложение взависимост от хода на пандемичната конюнктура ", съобщи Стефанов.

Как може да организираме избори когато имаме толкоз доста незнайни?

"Може би втората вълна на COVID-19 е напът да си отиде, само че кой подсигурява, че няма да има през март трета. В този миг се появява и най-големият проблем - по какъв начин ще бъде проведено правото на всеки да упражни конституционно си право на глас при положение на доста карантирани и заболели. Има доста софтуерни въпроси, на които сега никой не се наема да отговори, а до месец март остават три месеца ", сподели политологът.

"Как ще се организираме ние с преносими урни ли по пощата ли ще се гласоподава сега не се вижда предпочитание от главните политически играчи да търсят сюжет за решаването на алтернативата. Знаем, че електронното гласоподаване не е позволено е България ", съобщи той.

"Ясно е на всички, че предизборната акция тече още от пролетта. Свидетели сме на митинги и кавги към този момент шест месеца. Всичко това докара до липса на консенсус и трагично рухване на доверието в институциите и партиите. В момента политически партии имат стеснен запас да организират акция. Управляванео на пандемията и имунизирането ще се трансфорат в главен претекст за идния избор. В момента нещата са такива, каквито бяха лятото ", съобщи той.

Основният лайтмотив, изясни Стефанов, преди идния избор, ще бъде имунизацията - "за " и срещу имунизацията. Въпреки всичко той счита, че е необразовано изказванието на българина, че може да има проблеми с имунизацията и подсети, че сме в 21 век, а нашите сънародници са на мнение, че са начетени хора.

Повече може да чуете по-късно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР