След като президентът Доналд Тръмп встъпи в длъжност през януари

...
След като президентът Доналд Тръмп встъпи в длъжност през януари
Коментари Харесай

Антагонизмът САЩ-Китай ще продължи, независимо от резултата от изборите

След като президентът Доналд Тръмп встъпи в служба през януари 2017 година връзките сред Съединени американски щати и Китай взеха трагичен поврат към приливи и отливи. В главозамайваща поредност от ходове през последните четири години той обърна цялото си внимание към Китай, и то не по добър метод.

Тези ходове включват започване на комерсиална война, стъпки да се забрани достъпа на китайски високотехнологични колоси като Тик-Ток (на американския пазар), разрешаване на продан (на контакти) на високо ниво сред Съединени американски щати и Тайван, и търсене на отговорност от Пекин за политиката му в Хонконг, Синцзян и Южнокитайско море.

По време на акцията си за преизбиране Тръмп насочи остри рецензии към Китай, обвинявайки го за над 200-те хиляди смъртни случая в Съединени американски щати от ковид.

" Всички аспекти на дипломатическите и икономическите връзки сред Китай и Съединени американски щати демонстрират признаци на рецесия ", сподели У Цян, самостоятелен политически анализатор в Пекин. Както Тръмп, по този начин и китайският президент Си Цзинпин се възползваха от изострените връзки сред техните страни за персонална политическа полза, добави специалистът.

Си, от своя страна, употребява натиска от Съединени американски щати, с цел да разпалва шовинизъм и да разчисти пътя за своето безсрочно ръководство. " Те и двамата развиха взаимозависимост от антагонизма ", сподели У.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР