След като през юни 2021 г. у нас бяха представени

...
След като през юни 2021 г. у нас бяха представени
Коментари Харесай

Ексклузивната колекция уиски The Macallan Red Collection отново покорява България

След като през юни 2021 година у нас бяха показани двете най-продължително отлежали бутилки от серията, в този момент ценителите на качественото уиски още веднъж имаха опцията да се допрян до още две бутилки от иконичната сбирка – 40-годишен The Macallan Red Collection и 50-годишен The Macallan Red Collection. Ексклузивната тематична вечер събра феновете на най-колекционираното уиски, а специфичен посетител беше посланикът на марката Анна Метаксас. Акцент в събитието бе представянето на новите две бутилки за България от The Red Collection – селекция сингъл малц уиски, въодушевена от изключителните традиция и завещание на The Macallan.

В сърцето на The Red Collection са The Macallan 40 Years Old, The Macallan 50 Years Old и The Macallan 60 Years Old – едни от най-редките уискита на дестилерията, които се продават в лимитирани количества по целия свят. С течение на времето към тях бяха добавени и още специфични издания като The Macallan 74 Years Old, The Macallan 71 Years Old и The Macallan 78 Years Old. Изключително редките сингъл малц уискита са събрани в сбирка на най-отлежалите оферти на дестилерията, а общата пазарна стойност на двете бутилки, показани в The Residence Exclusive Club – The Macallan 40 Years Old и The Macallan 50 Years Old, е над 100 000 лв..

Вдъхновена от символиката на аления цвят в историята на марката, The Red Collection съставлява точно подбрана селекция от уискита във прогресивен ред на годините на отлежаване. Червеното има надълбоко и дългогодишно значение за дестилерията, което стартира с Alexander Reid – фермера и преподавател, който я основава през 1824 година, чиято фамилия значи „ аленият “. През 1903 година пък притежателят Roderick Kemp започва линията The Macallan Choice Old, с етикети в алено, с цел да се разграничава от останалите артикули на пазара, които обичайно употребяват черно мастило. Почти осем десетилетия по-късно – през 1980 година, аленият цвят е употребен още веднъж при лансирането на най-отлежалите за времето си уискита The Macallan, а тогавашният президент на компанията Allan Shiach, връзва алена панделка на бутилките, с цел да отбелязя по този метод тяхната възраст и стойност. Тримата са основни герои в особено основания авторски, направен особено за сбирката в колаборация с известния испански художник и илюстратор Javi Aznarez.

Дестилерията подари и извънредно необичаен сет от The Red Collection, който беше продаден на търг в Sotheby’s за невероятните $975 756, а приходите от него бяха предопределени за благотворителната организация City Harvest, която дава храна на нуждаещи се хора в Лондон.

Всяка от бутилките в сбирката е ръчно подбрана, като първите три са подписани от Kirsteen Campbell – Master Whisky Maker на The Macallan и първата жена, която заема тази позиция в съвсем 200-годишината история на дестилерията, а специфичните издания 71, 74 и 78-годишен The Macallan са подписани от Sarah Burgess – Lead Whisky Maker на дестилерията.

След невероятната вечеря в границите на събитието, в която всяко ядене беше майсторски комбинирано с подбрано уиски от The Macallan, гостите се потопиха в изисканата атмосфера на The Residence Exclusive Club в компанията на Хилда Казасян квартет, невероятните шоколадови творения на началник Ради Стамболов и The Macallan.

Брандът и дистрибуторът му за страната – Кока-Кола ХБК България, дават обещание още доста изненади за всички колекционери и ценители.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР