След като през последните 10 дни картата на страната редовно

...
След като през последните 10 дни картата на страната редовно
Коментари Харесай

Жълт код за силни ветрове в части от България (КАРТА)

След като през последните 10 дни картата на страната постоянно се оцветяваш с жълт и оранжев код за рискови превалявания и гръмотевични стихии, за  петък  синоптиците издадоха  предизвестие за мощен вятър .

Жълт код  е разгласен в областите  Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали .
 

 карта
Национален институт по метеорология и хидрология

В петък облачността ще бъде забележителна, с превалявания, основно в Южна България. Над североизточните региони ще има по-съществени разкъсвания и понижения на облачността. Ще духа сдържан, след обяд в  Югоизточна България и по Черноморието – мощен североизточен вятър . Хладно време с оптимални температури най-вече сред 13° и 18°, в София – към 13°.
 

 

 карта
Национален институт по метеорология и хидрология

 

Над  планините  облачността ще бъде забележителна. Ще има превалявания от дъжд, над към 1800 m – от сняг. Ще духа сдържан, в Родопите и мощен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 8°, на 2000 метра – към 3°.

Над  Черноморието  облачността ще бъде забележителна. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат 15°-16°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

dariknews.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР