След като през миналата седмица най-популярната верига в смесените бойни

...
След като през миналата седмица най-популярната верига в смесените бойни
Коментари Харесай

UFC Fight Night 119: Шест атрактивни битки в основната карта, един непредвидим сблъсък на вечерта

След като през предходната седмица най-популярната верига в смесените бойни изкуства - Ultimate Fighting Championship гостува в Полша, този уикенд е предназначен за Бразилия и почитателите на ММА в Страната на кафето.

Запалянковците ще станат очевидци на цели 12 борби, половината от които имаха достойнството да попаднат измежду срещите от главната файт карта за вечерта в Сао Пауло.

Местните последователи ще имат опцията да видят онлайн изявите на някои от любимците в страната, като мачмейкърите на организацията са се погрижили да обезпечат конфликти, които са задоволително сложни за предугаждане и атрактивни, още преди да бъде обещано началото им.

В главния мач за вечерта ветеранът, разполагащ с неповторим по рода си военен жанр - Лиото Мачида се изправя против спечелилия осем от последните си 11 срещи американец - Дерек Брансън .

 Снимка 319979
Източник:

Предлагаме на вниманието ви къса разбивка на мачовете от главната карта за вечерта, водещи към черешката на тортата - Мачида против Брансън:

- категория " петел " : Джон Линекер против Марлон Вера
- междинна категория : Тиаго Сантос против Джак Хермансон
- лека категория : Франсиско Триналдо против Джим Милър
- категория " петел " : Педро Муньоз против Роб Фонт
- полусредна категория : Демиън Мая против Колби Ковингтън
- междинна категория : Дерек Брансън против Лиото Мачида

ЛИНЕКЕР - ВЕРА
Първият от представителите на страната-домакин на събитието - Джон Линекер ще даде началото на водещите конфликти в Сао Пауло. Притежаващият 29 триумфа и 8 провали на сметката си войник ще премери сили с еквадореца Марлон Вера. Последният не разполага с опита на своя конкурент, като има 10 победи, три провали и тъждество против името си, досега. Нокаутите несъмнено не са специалитетът на Вера, като той разполага единствено с две победи, постигани посредством този прийом. В същото време обаче играта на земя е по усета му, при към този момент 6 негови триумфа със събмишън. Обикновено той избира заключването на крайниците на противника, а не нападна главно главата му. Линекер е цялостната диаметралност на Марлон, като цели 13 от успехите му са били постигани с нокаут. Той е спечелил 10 от предходните си 12 конфликта, тъй че от щаба на Вера несъмнено има върху какво да помислят.

 Снимка 319982
Източник:

САНТОС - ХЕРМАНСОН
Тиаго Сантос - различен любимец на домакините. Готов да изненада по традиция всеки собствен конкурент, с цели 15 триумфа в професионалния ММА до момента. 10 от тях са записани след нокаутиране на съперника, а в 7 случая Тиаго е печелил срещите си още в първия рунд, което е показателно за метода му към тях.

 Снимка 319971
Източник:

Шведът Хермансон призна класата на Сантос в едно от интервютата си преди срещата, само че в това време се закани да го разочарова оптимално пред лична аудитория. 10 от успехите му са с нокаут, а общо триумфите му възлизат на 16. През 2014-а година Джак победи един от най-популярните български ММА състезатели Деян Топалски, в конфликт от веригата Cage Warriors.
Наглед равностойно опълчване в този мач, сред бойци със сходен жанр на игра и индикатори.

 Снимка 319970
Източник:

ТРИНАЛДО - МИЛЪР
Франсиско Триналдо е победител в седем от последните си осем мача. Според редица експерти, той може да се смята за " живо доказателство " за това, че в спорта възрастта не е наложително първият определящ фактор. Дълголетието на бразилеца в осмоъгълника и относително непрекъснатите му изяви под светлината на прожекторите не престават да му подсигуряват срещи на най-престижната допустима сцена в смесените бойни изкуства - UFC. Този път уредниците оферират на вниманието на феновете конфликт на 39-годишния Триналдо с войник, който съвсем дава отговор на въпросния заложен периметър - 34-годишният Джим Милър. Американецът отстъпи пред Антъни Петис през лятото, в напрегната трирундова среща, като това беше второ следващо проваляне за него. Сега той ще се опита да се завърне на победния път, както и да потвърди за следващ път, че мощната му игра на земя и 14-те му триумфа със събмишън не са инцидентни.

 Снимка 319974
Източник:

МУНЬОЗ - ФОНТ
Намиращият се в серия от 3 следващи победи бразилски играч Муньоз се изправя против американския си противник по-уверен от всеки път, в разцвета на силите си. Фонт също победи предходните си двама съперници, само че на UFC 198 бе спрян от различен от участниците в актуалната галавечер - Джон Линекер. Тогава Фонт изрази известно противоречие с решението на съдиите и се закани в даден миг от кариерата си да се изправи още веднъж против Линекер и да отмъсти. Със сигурност възможна среща сред двамата някъде из коридорите на залата няма да бъде приятна за щабовете им, една от дилемите пред които е да се грижат за сигурността на бойците си. Непредвидим конфликт, без изявен любимец, в който като че ли всевъзможен процес е вероятен.

МАЯ - КОВИНГТЪН
Един от най-доказаните ветерани в UFC - Демиън Мая, който завоюва седем следващи мача, преди да отстъпи пред Тайрън Уудли в 214-ото издание на конкуренцията, се закани да завоюва мача си с някогашния съквартирант на Джон Джоунс в колежа - Ковингтън. Може самоуверено да се планува, че спечелилият в конфликта ще бъде избран при надиграването сред двамата на земя, поради афинитета им точно към събмишъните.

 Снимка 319976
Източник:

Ясно е, че стигне ли се до това, Мая е с няколко гърди напред, в случай, че е считан за може би най-хубавия граплър и BJJ-специалист освен в категорията си, само че и в UFC изобщо. Най-малко поради черния си колан (четвърти дан) в бразилско жиу-жицу. За шампионската си борба с Брок Леснар на UFC 100, Франк Мир нае точно Мая за персонален треньор.

 Снимка 319975
Източник:

БРАНСЪН - МАЧИДА
Битката на вечерта. " Губещият единствено значими мачове " Брансън излиза лице в лице с неповторимия по рода си емблематичен и талантлив " микс " от националности и разностранни бойни умения Мачида. Брансън постоянно е безапелационен в срещите си, в 5 от последните си 7 мача побеждава още в първия рунд, има оня " one knockout punch ", който е толкоз издирван и скъп в смесените бойни изкуства, само че когато се стигне до значими срещи, като че ли нещо в него се пречупва.

 Снимка 319978
Източник:

Така беше и против Андерсон Силва, по този начин се стекоха събитията и в дуела му с Робърт Уитакър, този с Ромеро, с Алигатора Соуса... описът е дълъг. В същото време пък, след 18 месеца отвън спорта поради наказване за приложимост на неразрешена субстанция, в което като че ли почитателите по този начин и не останаха твърдо уверени, Лиото няма самообладание да се върне в осмоъгълника. Да чуе своята ария и да се изкачи по няколкото стъпала, делящи го от " очистването " на неговото име. От премахването на това леке, което постоянно ще стои и ще го преследва. Със сигурност то ще е по-малко притеснително за бразилеца с японски татко и майка от португало-италиански генезис, в случай че той успее да победи Брансън в Сао Пауло.

 Снимка 319980
Източник:

" Нямам самообладание да чуя гонга! Ще показвам стила си, ще ви припомня за себе си с всичка мощ по този начин, че скоро да не ме забравяте! ", закани се Мачида преди конфликта.

Какво тъкмо ще се случи и ще се върне ли към триумфите изгубилият последните си два мача потомък на емблематичен японски карате жанр - следва да разберем в дребните часове на последния ден от седмицата.

 През тепиха, кръга и осмоъгълника, до мразовита Англия и европейския връх: Невероятната история на Офелия Туджарова!
През тепиха, кръга и осмоъгълника, до мразовита Англия и европейския връх: Невероятната история на Офелия Туджарова!

Живот като за холивудски сюжет, с огромна щампа " БГ "!
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР