След като през март българската технологична компания BULPROS обяви, че ...

След като през март българската технологична компания BULPROS обяви, че

След сливането си BULPROS и ec4u ще работят под бранда DIGITALL

След като през март българската софтуерна компания BULPROS разгласи, че се слива с основаната в Германия ec4u, през днешния ден двете компании оповестиха, че след завършване на договорката си и с поддръжката на компанията за частни финансови вложения Silverfleet Capital навлизат в нова фаза от развиването си под името DIGITALL.

В известие до медиите компаниите показват, че сдружението им към този момент разполага с 1400 чиновници, работещи в 25 офиса в 11 страни по света. В тях се предлага цялостна гама от облачни решения за киберсигурност, миграция и ръководени услуги за сериозни бизнес процеси в областта на маркетинга, продажбите, обслужването и електронната търговия.

Начело на DIGITALL застава Ивайло Славов , който ще бъде неин основен изпълнителен шеф. Ролята на основен действен шеф се пада на Давид Лау. Преди сливането двамата ръководеха надлежно българската и немската компания. Те ще продължат да държат основни дялове в новосъздадената организация.

По думите на Славов и Лау двамата ще концентрират напъните си върху разрастването на DIGITALL.

„ Това бе най-лесния метод да пораснем, както искахме. На нас към този момент ни трябваше и излизане на задграничен пазар и най-добре беше да намерим сътрудник, който идва от развъртян подобен пазар “, разяснява Славов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria след оповестяването на договорката.Още по тематиката

В рамките на Консултативния съвет на DIGITALL ще влязат водачи от сектора, които имат богат и допълващ се опит в този бранш. Сред тях попадат Хамид Акиван, който е работил като основен изпълнителен шеф и основен действен шеф на T-Mobile и Deutsche Telekom, Грехор Бийлер – специалист в цифровите услуги, който е бил част от надзорните препоръки на огромни софтуерни компании като Microsoft. В съвета попада и специалистът по киберсигурност Франк Бранденбург. Той има 28 години опит в продажбите, маркетинга, бизнес развиването и финансовия мениджмънт. Работил е и като световен действен шеф на NTT Security. Сред другите попълнения в Консултативния съвет са и сътрудниците от Silverfleet Capital доктор Кристиан Зюс и Йоахим Браун.

Консултанти по завършването на договорката за BULPROS и ec4u бяха Глайс Луц (Право), Карастоянов, Митков & Сътрудници (Право), Драган Маноев (Консултантски услуги), Fuchsbrunner & Koll. (Правни услуги) и Finance Advisory GmbH & Co. KG (Консултантски услуги).

Припомняме, че преди сливането BULPROS и ec4u работеха като сътрудници в цифровите облачни решения от години. Silverfleet Capital пък влага като мажоритатен притежател в новата обединена организация.

Обединяващите се компании имат одобрени взаимоотношения с огромни софтуерни компании като Microsoft, SAP, IBM, Oracle, Salesforce, Cisco и Snowflake.

Вижте още софтуерни вести във видеото на!

гледано: 25 0 гласа

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg