След като през 2015 година, DS започна съществуването си като

...
След като през 2015 година, DS започна съществуването си като
Коментари Харесай

Новият DS 4 - премиум хечбек с интересен дизайн

След като през 2015 година, DS стартира съществуването си като обособена марка, те показаха няколко забавни модела с друг дизайн по отношение на това което сме привикнали да виждаме от останалите. В момента гамата на DS включва в себе си двете SUV-та DS3 Sportback и DS7 Sportback,премиум седанът DS 9, а от през днешния ден и хечбекът DS4.Въпреки отделянето си като независима марка, DS резервира корените си от Citroen и точно от там е взета и платформата на която е издигнат новият модел, като тя е идентична с тази на последното потомство Citroen C4.



Като размери, DS4 е пораснал в съпоставяне със своя предходник и дължината му е достигнала 4.40 метра, а широчината му е увеличена до 1.83 метра, като единствената смяна в отрицателен аспект при размерите е височината, която е понижена до 1.47 метра.



Дизайнът е характерен за марката с огромна предна решетка и логото на компанията, хоризонтални LED Matrix фарове с отвесни LED дневни светлини в предната част.Страничната линия е на характерен хечбек с остри дизайнерски линии в долната част на вратите и калниците, а прибиращи се дръжки допълват футуристичния дизайн на хечбека.



В задната част още веднъж виждаме някой по-остри линии, малко стъкло със спойлер, който продължава линията на тавана, както и LED стопове, свързани с украсителен детайл. В долната част на задната ризница са ситуирани и забавните трапецовидни накрайници на ауспусите, както и дифузьор, който има по-скоро естетическа в сравнение с техническа функционалност. Освен елементарният DS4, може да поръчате DS4 Premium Line или по-подходящият за българските пътища DS4 Cross, като и при трите получавате малко по-различна визия според от пакета който сте избрали.



Интериора е също толкоз самоуверено решен колкото и екстериора. Дисплей пред лидера замества аналоговият скоростомер и демонстрира всичката нужна информация, а този до него управлява другите функционалности на колата, като това може да става посредством допиране върху екрана или посредством екран заемащ функционалността на тъчпад върху централната подпора. Въпреки че може да контролирате климатичната система от тъч-контролите, от DS въпреки всичко са решили да оставят и няколко физически бутона с които да настройвате главните функционалности на климатика бързо и елементарно.



За комфорта на водача и пасажерите, седалките и разнообразни елементи от салона са облицовани в Nappa кожа, а на някой места е употребена и алкантара. Аудио система с мощ от 690 вата, 21-инчов хед-ъп екран и освежител за въздух могат да добавят екстрите в интериора, а система за самостоятелно шофиране от равнище 2, както и интензивно окачване което взима информация от датчици и камери за пътя пред вас и се контролира единствено, ще оказват помощ за по-безопасно и комфортно пътешестване.



Двигателите с които DS4 ще се предлага са 5 на брой, три бензинови с мощ от 130, 180 и 225 конски сили, дизелов със 130 конски сили, като всеки от тях ще се предлага с 8-степенна автоматизирана скоростна кутия, а за почитателите на електрифицираните коли, ще се предлага и Plug-In хибрид с 225 конски сили и 50 километра електрически пробег. Първите модели ще са налични в представителствата в края на тази година, като цените към момента не са публично оповестени, само че се чака те да стартират от към 30 хиляди евро за базовият DS4.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР