След като претърпя операция преди четири месеца заради скъсан ахилес,

...
След като претърпя операция преди четири месеца заради скъсан ахилес,
Коментари Харесай

Александър Лазаров: Ще дам всичко от себе си за България срещу Казахстан

След като претърпя интервенция преди четири месеца поради разкъсан ахилес, Александър Лазаров съобщи, че е подготвен за игра. Той чака с неспокойствие дуела против Казахстан за Купа " Дейвис ". Лазаров даде особено изявление за уеб страницата на Българската федерация по тенис. 

- Как си физически след травмата?

- Чувствам се доста добре. Няма по какъв начин да съм на 100 %, само че са минали едвам четири месеца от интервенцията. Цяло знамение е, че съм на корта, че мога да упражнявам и да оказвам помощ на момчетата. Ще дам всичко от себе си, тъй като с това нещо се занимавам цялостен живот. Само аз и най-близките ми знаят какво съм дал. Надявам се да бъде задоволително, с цел да се поздравим с успеха.

- Готов ли си за игра?

- Готов съм. Мисля, че ще се оправя, без значение против кой ще играя. Психически съумях да се запазя на най-високо равнище. Дори надградих някой неща. Най-важно е по какъв начин си усещам крайници. Ако физически се усещам добре, то другото е елементарно.

- Какво е настроението в тима преди този мач?

- Ние сме обединен и млад тим. Винаги се опитваме да се смеем повече. Няма проблеми и напрежение сред нас. Валентин Димов е страховит като капитан. Кирил Симеонов се грижи добре за кондиционната подготовка, Любомир Панев с разпускането. Не сме от през вчерашния ден дружно и всичко е супер.

- По ранкинг Казахстан е любимец. С какво можем да ги победим?

- По ранкинг сме виждали през годините доста хора отвън първите 100, 200, 300 да бият доста изявени състезатели. Вчера Канада победи Италия като посетител с играчи сред 150 и 200 в международната класация. Ние сме си у дома. С хората, който се надявам да ни поддържат, би трябвало да се получи страхотна атмосфера.

- Клей настилката ли е огромен плюс за нас?

- Да, изключително против Бублик, тъй като това му е най-неприятната настилка. Има възможност и душевен да не е на равнище, тъй като той е неустойчив. Мисля, че против него даже ще бъде с една концепция по-лесно, в сравнение с против втората им ракета.

- Какво ще кажеш на публиката, която се надяваме да ви поддържа?

- Да ни поддържат, тъй като мисля, че доста малко хора осъзнават, какво сме постигнали и в каква група се намираме. Бяхме привикнали да сме или втора, или трета група и вероятно първа група. А в този момент имаме късмет да стигнем до Световната група. Надявам се хората в действителност да оценят това което вършим, тъй като сме си дали живота, сърцето и душата за този тим.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР