След като премахнаха и последната част от скулптуритеНе са представени

...
След като премахнаха и последната част от скулптуритеНе са представени
Коментари Харесай

Съдът спря демонтажа на Паметника на Съветската армия

След като отстраниха и последната част от скулптурите
Не са показани нужните административни актове

Административният съд в София разпореди да бъдат прекъснати дейностите по ремонт на Паметника на Съветската войска. Решението обаче излизe нощес, откакто през днешния ден беше отстранена и последната част от скулптурите. Съдът оповестява, че демонтажът не се прави в осъществяване на показан административен акт или на закона. Искането за прекъсване на дейностите е импортирано от Политическа партия “Възраждане ”.

Като претекстове съдът показва, че не е показан административен акт, нито контракти, от които да излиза наяве, какво следва да стане с фигурите след демонтажа, къде следва да се откарат, по какъв начин би трябвало да се съхраняват, ще се предприеме ли реставрацията на паметника, каква част от отпуснатите средства ще се отделят за демонтажа, каква част за предпазване и защита и каква за реставрацията и последващото монтиране на движимостта, кои длъжностни лица следва да упражняват надзор по осъществяване демонтажа и реставрацията на паметника, осведоми Българска национална телевизия.

Разпореждането предстои на обжалване от регионалния шеф на гр. София в тридневен период от издаването му. Разпореждането предстои на неотложно осъществяване от органите на полицията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР