След като прекара 11 дни в ареста по обвинение, че

...
След като прекара 11 дни в ареста по обвинение, че
Коментари Харесай

Адвокатът на Тонкев: Димитър е беден - къщата му няма...

След като прекара 11 дни в ареста по обвиняване, че е популяризирал 2,5 грама марихуана и половин грам амфетамини, синът на убития във Виноградец ресторантьор Димитър Тонкев излиза на независимост.

Решението за това е на Пловдивския апелативен съд, който го пусна против парична гаранция от 1000 лева „ Количеството на опиатите е малко, а и не считаме, че има действителна заплаха Тонкев да се укрие или да извърши друго престъпление”, изясни съдията докладчик Христо Крачолов. Майката, сестрата и приятелката на 21-годишния юноша посрещнаха новината със сълзи.

Адвокатът на Тонкев Нягол Панев направи директна връзка сред това дело и трагичния случай, при който на 31 август с револвера на към този момент някогашния ръководител на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков беше погубен бащата на Димитър – Наско.

Това стана в фамилния ресторант на Тонкеви във Виноградец при празненство за рожден ден, като се твърди, че смъртоносният изстрел е създаден от 6-годишно дете. Към момента Лазар Влайков е под домакински арест. „ Един от претекстовете съдът да го пусне под домакински арест е, че татко му е неработоспособен и той би трябвало да се грижи за него.

Е, Тонкев, като към този момент няма татко, няма ли самотна майка и сестра”, попита юристът. Той назова престоя на клиента си в ареста „ извънредно фрапантна и несправедлива мярка”, тъй като става дума напълно малко количество дрога. При това опиатите са открити не у Тонкев, а у други хора, които са декларирали, че са ги купували от него.

„ Защо против тези хора няма досъдебни производства, като държането на опиати също е престъпление”, попита Панев. Той нападна и изказванията, че Тонкев води разточителен живот, което навежда на концепцията, че приходите му са от дрога.

„ Няма да го одобряват в Комсомола, какви са тези приказки, че живее пищно? Той ръководи фамилния ресторант и изкарва толкоз пари, че къщата му още няма прозорци”, сподели бранителят.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно и не предстои на обжалване. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР