След като предупреди Запада, че не блъфира, когато заплашва с

...
След като предупреди Запада, че не блъфира, когато заплашва с
Коментари Харесай

Путин замисля ядрен взрив над Черно море или по Змийския остров?


След като предизвести Запада, че не блъфира, когато заплашва с използването на нуклеарно оръжие, съветският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През в действителност съумя да стресне НАТО със задействането на най-голяма в света нуклеарна подводница K-329 “Белгород ”, способна да носи на борда си безпилотния подводен дрон от последно потомство “Посейдон ”, написа " 24 часа ".

Наричан още “оръжието на апокалипсиса ”, той е неосезаем от вражеските радари и е кадърен да провокира нуклеарно цунами, което би унищожило изцяло огромни крайбрежни територии на процедура на всички места по света. Ескалацията бе засилена и от информацията от последните дни, че към Украйна е тръгнал трен, принадлежащ на секретна нуклеарна дивизия и претрупан с нуклеарно оръжие и муниции. Стигна се до такава степен в сряда полският президент Анджей Дуда да изиска от Съединени американски щати разполагане на нуклеарно оръжие на територията на страната.

Източници на английския в. “Таймс ” показват, че ударът на Путин най-вероятно ще бъде нанесен над Черно море. Президентът щял да даде заповедта, прикрит в бункер надалеч от столицата Москва. Най-приближените му били предизвестени да изтеглят бързо фамилиите си на несъмнено място. Предполага се, че убежището е бункер в Сибир, евентуално на полуостров Ямал или в планината Алтай, кадърен да побере съгласно слуховете 100 000 души.

Западни специалисти, които са уверени, че водачът в Москва е кадърен на всевъзможни чудовищни изстъпления, от седмици пробват да разгадаят какви мащаби и форми би могъл да придобие възможният Армагедон, който Путин би решил да отприщи. Пред “Дейли бийст ” Витали Федченко, анализатор и специалист по оръжия за всеобщо заличаване допуска, че най-реалистичната догадка е гърмеж на голяма височина над Украйна, чийто електромагнитен подтик ще “изпържи ” цифровите мрежи там и в цяла Европа. Вторият вид е експлозия на ниска височина, която убива десетки хиляди украинци, само че няма директно отражение върху прилежащите страни. Третият е така наречен пробив на повърхността с ветрове, които според от посоката си могат да разнесат радиацията на всички места по света. Тук не са взети поради вероятните проекти на стопанина на Кремъл да унищожи с стандартно оръжие 16-те нуклеарни реактора на Украйна, с което пъкълът ще пристигна на Земята, споделя Федченко.

Според Род Торнтън, специалист по сигурността в Кинг колидж, Лондон, при първичния удар Путин надали ще разпореди да бъде опустошен цялостен украински град, задачата даже ще е да бъдат породени колкото е допустимо по-малко жертви. Взривът ще е по-скоро алегоричен сигнал, посредством който Москва ще опита да покаже, че е сериозна и има желание да се пази по всевъзможен начин, изяснява британецът. Да се плануват вероятните цели, не е допустимо, прибавя той, само че Змийският остров в Черно море, високомерен от руснаците при започване на войната и след това възвърнат от украинците и който се трансформира в знак на украинската опозиция, е един от разновидностите, който Путин може би има поради.

В. “Файненшъл таймс ” също загатва необитаемия Змийски остров, само че прибавя още разновидности - под земята гърмеж и детонация високо в небето над Украйна или над Черно море.

Това деяние ще е предупредително, по опция без или с малко жертви. Изданието обаче прецизира, че електромагнитният подтик от този гърмеж ще изпържи незащитените електронни устройства, а радиоактивната вълна, която първоначално ще е доста огромна, ще намалее до 1% след 48 часа. По-голямата част от радиоактивния прахуляк евентуално ще падне на земята до 24 ч и ще съставлява голяма биологична опасност. Останалите частици в по-ниска централизация ще бъдат разпръснати по света от преобладаващите ветрове.

Последиците от възможен нуклеарен удар зависят от доста условия - като вид оръжие, къде и по какъв начин се употребява, какво е времето в този миг, само че даже и дребна атомна бомба може да има доста тежки отблясъци поради радиацията, която ще сътвори съществени здравословни проблеми за оживелите и

може да се разпространи в Европа и Азия, като отрови околната среда

Използването на нуклеарно оръжие обаче би могло да има противоположен резултат. Защото не е изключено да се понесе и над Русия и да сплоти популацията, а и прилежащи партньорски страни против съветските управляващи, по тази причина евентуално Путин ще употребява заряд, който да води до минимални последствия, счита Торнтън. В същото време английският специалист показва, че колкото по-притиснат е Путин поради загубите на съветската войска в Украйна, колкото по-ясно става, че той няма по какъв начин да завоюва войната, толкоз е по-вероятно нуклеарното оръжие да влезе в приложимост. Но това ще му сътвори нови проблеми - като евентуалното сближение на съперниците му, в това число в средите на военните, които са срещу сходна рискова ескалация, както и ще принуди НАТО да се намеси непосредствено в Украйна.

Бившият съветски президент Дмитрий Медведев, който сега е зам. - началник на Националния съвет за сигурност, е на мнение, че Западът е прекалено уплашен от “ядрен апокалипсис ”, с цел да реши да се намеси непосредствено в Украйна, даже Русия да прибегне до нуклеарния боеприпас.

Не е ясно и по какъв начин ще реагира останалата част от света. Но заканите на съветския президент накараха Индия и Китай да нарушат мълчанието си за войната в Украйна и да изразят паника. НАТО заплаши със сурови последствия, а Вашингтон ги назова пагубни. Според полския външен министър Збигнев Рау най-вероятният западен отговор ще е унищожителен удар, нанесен с стандартно оръжие. Подобно съмнение бе доказано и от някогашния началник на Централно разузнавателно управление на САЩ военачалник Дейвид Пeтреъс, съгласно който Съединени американски щати и съдружниците ще унищожат изцяло съветските войски в Украйна и ще потопят Руския черноморски флот.

Евентуална съветска нуклеарна офанзива няма да завари Запада неопитен, изясняват специалистите. Очаква се това да бъде предшествано от доста дейна замяна на разследваща информация сред държавните управления и организациите за сигурност. Вероятно ще се усили доста мощно дипломатическия натиск върху Русия да промени курса, както и върху Индия и Китай да осъдят остро и уверено желанията ѝ. Това би могло да има мощен резултат върху нея поради зависимостта ѝ от експорта на горива.

5977. Това е броят на руските ядрени бойни глави съгласно калкулации на Федерацията на американските учени. 1500 от тях са остарели и би трябвало да бъдат обезвредени. Повечето от останалите са стратегически - за потребление на далечни дистанции, и има една по-малка част, които са тактически. Източници на в. “Файненшъл таймс ” показват, че Москва разполага с 1830 тактически бойни глави, само че това издание твърди, че общо нуклеарните оръжия на Русия доближават 7454. Ройтерс пък прибавя, че Москва разполага с 10 пъти повече тактически бойни глави от Съединени американски щати, като половината от американските са ситуирани в Европа.

Русия е неоспорим водач по нуклеарен боеприпас, следвана от Съединени американски щати с 5428 нуклеарни бойни глави. Двете страни дружно имат 90% от международните ресурси. Още 7 страни разполагат с нуклеарно оръжие: Китай (350), Франция (290), Англия (225), Пакистан (165), Индия (160), Израел (90) и Северна Корея (20).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР