След като предизвика интрига сред местните жители, рибарът и управител

...
След като предизвика интрига сред местните жители, рибарът и управител
Коментари Харесай

Полуизядена голяма бяла акула изплува на австралийския плаж след предполагаемо нападение на косатка

След като провокира конспирация измежду локалните поданици, риболовецът и шеф на магазин за примамка Бен Джонстоун сподели пред Sky News, че е „ много сигурен “ за морския див звяр беше атакуван от косатка.

„ Първо си помислих, че е много готино “, сподели той, откакто потегли да търси натрупа, откакто получи сигнал за местоположението му.

Изображение: Средната част на акулата липсваше, защото я изхвърли на брега. Снимка: Бен Джонстън

Както огромните бели акули, по този начин и косатките са върхови хищници, което значи, че са на върха на съответните си хранителни вериги, съгласно Националния исторически музей.

Но конкурирайки се за сходна плячка, типовете могат да „ влязат в спор, когато се пресекат “, се споделя в уеб страницата на музея.

Изображение: Известно е, че косатките атакуват огромни бели акули

В един случай в Съединени американски щати през 90-те години косатка е следен да зашеметява акула, като се блъска в нея, обръща я с главата надолу и я изкарва на повърхността на океана, с цел да я задуши.

Прочетете повече от Sky News:
„ Едно от всички -мила котка с два носа
Бала плява, висяща от моста Милениум в Лондон

Тогава беше следена да яде черния дроб на акула, който е богат на мазнини и масла, които оказват помощ на рибата да поддържа плаваемостта си.

По-скорошни офанзиви в Южна Африка също демонстрираха, че косатките селективно отстраняват черния дроб, а от време на време и сърцето на плячката си.

Изображение: Снимка: Бен Джонстън

Г-н Джонстън сподели, че това е за първи път нещо сходно се случва в региона на Портланд в Австралия.

След изхвърлянето на натрупа на брега, господин Джонстоун сподели, че счита, че е събран от учени от Мелбърн, явно за по-нататъшни проби.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР